Έκθεση Art, Science & Technology στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 17:07
UPD:17:07
A- A A+

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, διοργανώνει τη νέα έκθεση «Art, Science & Technology, Extending Reality | Coexistence Art, Science, Technology», 14 με 17 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο [λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο].

Η νέα αυτή διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή, μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες για μικρούς και μεγάλου φίλους, που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους  συνύπαρξης της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «Το πρόγραμμα του Extending Reality | Coexistence Art, Science, Technology θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τα όριά της, παρουσιάζοντας το σημείο που τέμνεται ο φυσικός με τον ψηφιακό κόσμο, δημιουργώντας έναν υβριδικό χώρο ανάμεσα στην εικονική και την φυσική πραγματικότητα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές».

Ανάμεσα στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν, θα είναι η νέα διαδραστική εγκατάσταση Black Hole του Γιάννη Κρανιδιώτη (GR), ένα γλυπτό με ήχο και φως εμπνευσμένο από τη γεωμετρία της μαύρης τρύπας. Επίσης, σε μια από τις πρώτες παγκόσμιες εμφανίσεις του και, φυσικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Human I της Saint Machine (RO) που εξετάζει τα νέα μοντέλα συνεργατικών συμπεριφορών, τα οποία διευκολύνονται από την τεχνολογία. Ειδικά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και τον χώρο, δημιουργήθηκε ένα έργο VR, το Rendez-vous του Fabien Prioville, χορευτή της Pina Bausch, (FR) με συμπαραγωγό το Tanzhaus NRW που επαναπροσδιορίζει τον σύγχρονο χορό και τον παραδοσιακό χώρο του θεάτρου.

Το Time Panorama είναι ένα ακόμα VR έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή Tao Ya Lun (TW) που  έρχεται από την Ταϊβάν και βασίζεται στην ιδέα ότι κόσμος αποτελείται από αυταπάτες,  δίνοντας μια πανοραμική προβολή επιθυμιών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς