Μουντιάλ 2018: Πιο αποτελεσματική η Δανία, 1-0, το Περού

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 21:02
UPD:21:06
REUTERS/RICARDO MORAES

Οι Σκανδιναβοί με το «τρίποντο» αυτό απόκτησαν σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, έναντι των Περουβιανών, που στην πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από το 1982, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό.

A- A A+

Στο ποδόσφαιρο δεν αποδίδεται πάντα δικαιοσύνη. Όπως ακριβώς έγινε σήμερα (16/06) στην πόλη Σαράνσκ, όπου η Δανία με μία καλή επίθεση στο ματς νίκη με 1-0 το Περού, που έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών και πέναλτι!

Οι Σκανδιναβοί με το «τρίποντο» αυτό απόκτησαν σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, έναντι των Περουβιανών, που στην πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από το 1982, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό.

Η ομάδα του Ρικάρντο ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς από τους «βίκινγκ», ωστόσο, δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια με κορυφαία την φάση του πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το μεγάλο αστέρι της Δανίας, Ένρικσεν, δεν έκανε σπουδαία πράγματα στο ματς, είχε, όμως, την ασίστ από την οποία προήλθε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Χαρέιντε εκμεταλλεύτηκαν τη μία και μοναδική ευκαιρία που είχαν στην «Μορντόβια Αρένα» του Σαράνσκ, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Σμάιχελ, ο οποίος «κατέβασε ρολά» με σωτήριες επεμβάσεις μετά το 1-0.

Το πρώτο 45λεπτο κυλούσε... βασανιστικά προς την ολοκλήρωσή του, όταν στο τελευταίο λεπτό το VAR «έσωσε» τον διαιτητή, Γκασάμα, από το τραγικό λάθος που είχε υποπέσει. Ο ρέφερι από την Γκάμπια δεν είναι το πέναλτι... μαρς που έκανε ο Πόουλσεν στον Κουέβα, ωστόσο, ειδοποιήθηκε άμεσα για να μεταβεί και να ελέγξει την φάση. Διόρθωσε αμέσως το σφάλμα του υποδεικνύοντας την «εσχάτη των ποινών», με τον Κουέβα να εκτελεί... στα πουλιά και να μένει το 0-0 στο ημίχρονο.

Καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο δεν είχε το δεύτερο μέρος. Ο ρυθμός του ματς έγινε πιο γρήγορος και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο.

Οι Περουβιανοί απείλησαν και πάλι πρώτοι με τον Φλόρες να χάνει μεγάλη ευκαιρία και τελικά η μπάλα τους τιμώρησε. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή της επίθεση στο ματς η Δανία άνοιξε το σκορ, στο 59΄, με το πλασέ του Πόουλσεν μετά από την ασίστ του Έρικσεν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σμάιχελ έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Φλόρες.

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε το Περού στο 69΄ με τον Φαρφάν να μην προλαβαίνει από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 79΄ το τακουνάκι του Γκερέρο πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ.

Στο 84΄ και πάλι ο γκολκίπερ της Δανίας απεσόβησε την ισοφάριση σε σουτ του Φαρφάν, στην τελευταία κλασική ευκαιρία του Περού στο ματς. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις