«Άθλια, κατασκευασμένη, κακότεχνη και μεθοδευμένη σκευωρία» χαρακτήρισε τη διαχείριση της υπόθεσης Νovartis, από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο εισηγητής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση.
«Είναι ξεκάθαρο ότι από την αρχή στήθηκε μια άθλια σκανδαλώδης μεθόδευση. Συμπράξατε σε αυτή, μη επιτρέποντας να εξεταστούν μάρτυρες, γιατί δεν θέλατε να ανοίξει η συζήτηση και να φανεί η μεθόδευση. Η υπόθεση για την ιταμή μεθόδευσή σας θα ελεγχθεί από την επόμενη Βουλή και τότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη» ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ..
Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν θέλησε να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης εξετάζοντας τους μάρτυρες, αλλά και τα στοιχεία, ώστε να βγάλει, όπως είπε, το πόρισμά της, αλλά αρκέστηκε «στα στοιχεία που βασίζονταν σε τρεις ψευδομάρτυρες με κουκούλες για να παραπέμψει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς».
«Είστε προκλητικοί στη μεθόδευσή σας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη, κακότεχνη και άθλια ιστορία γι’ αυτό γκρεμίστηκε και γι’ αυτό ελέγχεστε» ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι το μεγάλο αυτό σκάνδαλο της Novartis δεν τολμήσατε να το ερευνήσετε, γιατί έτσι θα αποκαλυπτόταν ποιος κατασκεύασε αυτή τη σκευωρία, η οποία θα έσκαγε στα μούτρα σας. Για φανταστείτε αν είχατε βρει κάτι για τον Άδωνι Γεωργιάδη; Τι θα λέγατε και τι θα κάνατε;».
Αναφερόμενος στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών ο κ. Βορίδης παρατήρησε πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, χωρίς ενδείξεις».
Έκανε λόγο για «νομική λογική ΣΥΡΙΖΑ» τόσο για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Νovartis, όσο και για τη σημερινή μυστική ψηφοφορία με το στήσιμο 10 καλπών, μία για κάθε εγκαλούμενο. «Εμείς είπαμε "διερευνήστε την υπόθεση, ώστε να έχετε υλικό για να μπορέσετε να αποφασίσετε αν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα ή όχι της Βουλής". Δεν πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν έγινε η αξιόποινη πράξη για να αποφασίσετε ότι έστω, υπάρχουν ενδείξεις; Πώς αποφασίσατε ότι δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Βουλής, αφού δεν έχετε πράξεις για να αποφασίσετε αν έκανε ο εγκαλούμενος το ποινικό αδίκημα;» διερωτήθηκε.
Πηγή: ΑΜΠΕ