Πρόσκληση σε επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού για το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 16:40
UPD:16:46
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Πρόσκληση σε επιστήμονες, οι οποίοι προέρχονται από τον ερευνητικό ή ακαδημαϊκό χώρο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, να υποβάλουν υποψηφιότητα για τις 11 θέσεις μελών-ειδικών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) απευθύνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Τα αντικείμενα της έρευνας των υποψηφίων πρέπει να είναι: α) αγροτική παραγωγή, διατροφή, τρόφιμα, αγροβιοτεχνολογία και υδατοκαλλιέργειες, β) φυσικές επιστήμες, γ) μαθηματικά και επιστήμη της πληροφορίας, δ) κοινωνικές επιστήμες, ε) τέχνες και ανθρωπιστικές επιστήμες, στ) περιβάλλον, ζ) ενέργεια, η) βιοεπιστήμες και ι) επιστήμες μηχανικού.

Το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τη χάραξη εθνικής πολιτικής στην Έρευνα, την Τεχνολογία και την Ανάπτυξη της Καινοτομίας (ΕΤΑΚ). Υποστηρίζει τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον γγ Έρευνας και Τεχνολογίας στα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.

Εκτός από τα 11 ανωτέρω μέλη, το 17μελές ΕΣΕΚ θα αποτελείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, δύο μέλη από τον παραγωγικό επιχειρηματικό χώρο, καθώς και δύο μέλη-εκπροσώπους των Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).

Η θητεία των μελών είναι τετραετής και μπορεί να ανανεώνεται για μία φορά. Η συμμετοχή στο ΕΣΕΚ δεν περιλαμβάνει αμοιβή, ενώ τα διάφορα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης των μελών του για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του καταβάλλονται από τη ΓΓΕΤ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι έως το τέλος Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], μαζί με βιογραφικό σημείωμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή