Ευρωμπάσκετ 2015: Δύο στα δύο για Σερβία, Πολωνία

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 18:21
UPD:18:29
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους στο Ευρωμπάσκετ πέτυχαν Σερβία και Πολωνία, ενώ για πρώτη φορά πανηγύρισαν το Βέλγιο και η ΠΓΔΜ.

«Αγκαλιά» με την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του τουρνουά βρίσκονται από σήμερα Σερβία και Πολωνία, μετά τις επιτυχίες τους επί των Γερμανίας (68-66) και Ρωσίας (82-79) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου και 1ου ομίλου αντίστοιχα.

Το ντέρμπι στο Βερολίνο ανέδειξε μεγάλη νικήτρια τη Σερβία, χάρις στο καλάθι του Νεμάνια Μπιέλιτσα σχεδόν σε «νεκρό χρόνο». Ο άσος της Μινεσότα, έκανε ένα ακόμη μεγάλο ματς, μετά από αυτό της πρεμιέρας απέναντι στην Ισπανία και με τους δύο πόντους που σημείωσε μετά την ασίστ του Τεόντοσιτς στην εκπνοή έφερε τους «πλάβι» σχεδόν και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση, ενώ παράλληλα η ομάδα του καθίσταται ως το απόλυτο φαβορί και για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. 

Από τους Γερμανούς που έφτασαν να διεκδικούν το ματς μέχρι το τέλος ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο κορυφαίος με double-double (15 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του 1ου ομίλου είναι και η Πολωνία μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας (82-79) στο Μονπελιέ. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Βατσίνσκι με 23 πόντους, ενώ ο Ζούμπκοφ με 21π. ξεχώρισε για τους Ρώσους, που γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους.

Την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση πέτυχαν τα Σκόπια. Η χθεσινή αντίπαλος της εθνικής στον 3ο όμιλο, επιβλήθηκε της Ολλανδίας με 78-71. Η ΠΓΔΜ ξεπέρασε τη «βαριά» ήττα από την Ελλάδα και πλέον, ελπίζει στην πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ενώ για τους «οράνιε» ήταν η πρώτη απώλεια στο τουρνουά.

Πρώτη επιτυχία για το Βέλγιο στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ που φιλοξενείται στη Ρίγα. Με κορυφαίο τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, Ματ Λοτζέσκι (16π.) οι Βέλγιοι επιβλήθηκαν 84-55 της αδύναμης Εσθονίας, που γνώρισε τη δεύτερη σερί ήτ,τα και μάλιστα, με διαφορές άνω των 20 πόντων.

,

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις