Επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων Ελλάδας και Βουλγαρίας

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 17:21
A- A A+

Η διαρκής επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, η οποία υλοποιεί για πρώτη φορά μία τέτοια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο συλλογικής συμφωνίας με την ΑΔΕΔΥ, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο υπουργός, πραγματοποίησε σήμερα την επίσημη έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων κατάρτισης δημοσίων υπαλλήλων Ελλάδας και Βουλγαρίας -που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg III και χρηματοδοτούνται κατά 75% από την Ε.Ε.- στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Νέα Αντίληψη και Αποκέντρωση στην Επιμόρφωση - Δράσεις Κατάρτισης με έμφαση σε θέματα Διασυνοριακότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, δημιουργούνται εκπαιδευτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται διασυνοριακή συνεργασία, κυρίως με τις χώρες των Βαλκανίων, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν αντίστοιχη εμπειρία και να βοηθηθούν στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

Οπως ανέφερε, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε η επιμόρφωση στην ελληνική περιφέρεια να υλοποιείται χωρίς ο υπάλληλος να εγκαταλείπει την υπηρεσία του και την οικογένειά του.

«Αυτό θα καταστεί ευκολότερο, μετά την 1/1/2006, γιατί μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Σύζευξις", το οποίο επιτρέπει, μέσα από τη διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πληροφορίας», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας, υλοποιούνται 20 προγράμματα εκπαίδευσης, στα οποία συμμετέχουν 400 άτομα, εκ των οποίων 100 από τη γειτονική χώρα. Οι δράσεις επιμόρφωσης θα ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο ετών, ενώ τα προγράμματα κατάρτισης θα έχουν διάρκεια 35-60 ωρών. Στη συνέχεια προβλέπεται αξιολόγηση με στόχο την αποτελεσματικότητά τους και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων διοικήσεων των εμπλεκόμενων χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή