Οι καρδιακές παθήσεις σχετίζονται με την κατάθλιψη

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 00:17
UPD:00:18
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Νέα μελέτη που έγινε από του επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας που έγινε στο Λονδίνο ότι η κατάθλιψη και η  υψηλή αρτηριακή πίεση σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες ότι ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή είναι υψηλός για τα άτομα που έχουν κατάθλιψη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατάθλιψη και υψηλές τιμές της αρτηριακής πίεσης, δίνουν υψηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών σε ασθενείς με υπάρχουσα καρδιακή νόσο, διαβήτη ή σε άτομα που έχουν ήδη πάθει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο κίνδυνος για να υποστούν ένα ακόμα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια καρδιακή προσβολή, 4 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της ασθένειας φτάνει είναι κατά 83% μεγαλύτερος για όσους από τους ασθενείς έχουν συμπτώματα κατάθλιψη και κατά 36% μεγαλύτερος για τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα άτομα με κατάθλιψη ή τα άτομα που έχουν αυξημένα λιπίδια στον οργανισμό τους παρουσιάζουν ευκολότερα αρρυθμίες. Εκτιμούν μάλιστα η χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό αρκετών ασθενών με κατάθλιψη,  είναι αυτή που κάνει την αθηρωματική πλάκα να σπάει, καθώς πλήττει το ενδοθύλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή