Γ. Παναγόπουλος: Αναγκαία η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 14:50
UPD:14:52
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι «δεν αρκεί η συνδικαλιστική δράση για να βρεθεί λύση, χρειάζεται πολιτική προοπτική».

A- A A+

Την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα και ανάπτυξη με επενδύσεις που θα φέρει θέσεις απασχόλησης.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των συμπερασμάτων της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι «δεν αρκεί η συνδικαλιστική δράση για να βρεθεί λύση, χρειάζεται πολιτική προοπτική».

Παράλληλα, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν να «δηλητηριάζουν» το κοινωνικό σύνολο, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να σβήσουν οι πρακτικές των υποσχέσεων που αποδεικνύονται ψεύδη.

Με τη χρήση της φράσης «πού ήσουν νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολίασε τα αποτελέσματα της κυβέρνησης Τσίπρα και προειδοποίησε πως με το νέο μνημόνιο υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» για τις εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με όσα έχουν συζητήσει οι κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρας και με τις «Βαρουφάκειες εξυπνάδες» περί έξυπνων συλλογικών συμβάσεων.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι το νέο Μνημόνιο σημαίνει μια νέα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους για αυτό και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Σε όσους αναρωτιούνται τι νόημα έχει το συλλαλητήριο την ώρα που υπάρχει μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι εκλεγμένη, ο απάντησε ως εξής: «Το συλλαλητήριο είναι η κραυγή αγωνίας όσων έχουν δουλειά γι' αυτούς που δεν έχουν. Να φωνάξουμε για μια ακόμη φορά: Φτάνει πια». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή