Φ. Γεννηματά: Οι πολίτες να επιβάλουν συνεργασίες

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 21:41
UPD:22:53
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι πολίτες την ρωτούν αν «είναι τόσο δύσκολο να συνεργαστούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου», καθώς και «πώς τα κατάφεραν άλλες χώρες».

A- A A+

Κάλεσμα στους πολίτες να επιβάλουν με την ψήφο τους κυβέρνηση συνεργασίας, απηύθυνε από την Τρίπολη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις αποτελούν λύση.

Όπως είπε, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρώτος και ποιος ο δεύτερος. «Σημασία έχει να έχουμε τη δύναμη να γίνουμε καταλύτης», συμπλήρωσε και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο «επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι πολίτες την ρωτούν αν «είναι τόσο δύσκολο να συνεργαστούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου», καθώς και «πώς τα κατάφεραν άλλες χώρες».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε προσκλητήριο επιστροφής σε όσους είχαν εγκαταλείψει το κόμμα, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Κάλεσε τους «προοδευτικούς» πολίτες να συσπειρωθούν στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως η χώρα δεν θα είχε φτάσει στο γκρεμό αν δεν είχε υπάρξει η «καταστροφική», όπως τη χαρακτήρισε, πενταετία διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία 2004 - 2009. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ., διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, του καταλόγισε ότι ακολούθησε κι αντέγραψε τη Ν.Δ. σε πολλά σημεία και σημείωσε πως μιμείται το «στρατηγικό της δόγμα, τότε που το 2012 οδήγησε την χώρα σε διπλές εκλογές.» «Ότι έκανε η Ν.Δ. το 2012, το επαναλαμβάνει το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «επτά μήνες κυβέρνηση, με ψέματα, πισωγυρίσματα και ερασιτεχνισμούς» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανικανότητα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως «ενώ το Δεκέμβριο του 2014 βλέπαμε ότι υπήρχε η προοπτική εξόδου από τα μνημόνια, βλέπαμε τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σήμερα βιώνουμε το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, με λουκέτα, με ύφεση, με νέους ανέργους, με μείωση και πάλι του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Ροκάνισαν το χρόνο και σκούπισαν τα αποθεματικά του κράτους, αφυδάτωσαν την πραγματική οικονομία και πάγωσαν το ΕΣΠΑ, έκλεισαν τις τράπεζες, προσπάθησαν να αποδράσουν μέσα από το διχαστικό δημοψήφισμα, ζήτησαν ένα ηρωικό όχι και έντρομοι μετά προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε ένα ναι άνευ όρων, με την χώρα στον αέρα χωρίς πρόγραμμα», είπε η κ. Γεννηματά και επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα για «κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία».

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ για να ξαναφέρει - όπως είπε- την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας με το τρίτο μνημόνιο και τόνισε: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, σε όλους αυτούς που τόλμησαν να μας πουν δοσίλογους και προδότες. Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μας εμπιστευθούν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Επιπλέον, σημείωσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να γίνει δυνατή και να παίξει καταλυτικό ρόλο με την ψήφο των πολιτών, ενώ έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά: «Θέτουμε ευθέως θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του τρίτου μνημονίου, γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης των αγροτών, γιατί δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, γιατί δεν αποδεχόμαστε την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή