Γρ. Ψαριανός: Δεν θα γίνει το Ποτάμι τσόντα του οποιουδήποτε πρώτου κόμματος

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 14:19
UPD:14:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Ψαριανός (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε καμία δουλειά με τον Τσίπρα ή με τον Μεϊμαράκη μόνο. Δεν θα γίνει το Ποτάμι τσόντα του οποιουδήποτε πρώτου κόμματος μόνο».

A- A A+

Μέρος μίας λύσης για μία συναινετική εθνική προσπάθεια και όχι «τσόντα του οποιουδήποτε πρώτου κόμματος μόνο» θα αποτελέσει μετεκλογικά το Ποτάμι σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ψαριανό που εξαπέλυσε επίθεση κατά του Φώτη Κουβέλη σχολιάζοντας ότι «από υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να γίνει εξωφυλαρούχας του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ψαριανός τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε καμία δουλειά με τον Τσίπρα ή με τον Μεϊμαράκη μόνο. Δεν θα γίνει το Ποτάμι τσόντα του οποιουδήποτε πρώτου κόμματος μόνο».

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει και τα δύο πρώτα κόμματα να συμμετέχουν στη λύση. «Θα προσπαθήσουμε (αν δεν γίνει αυτό) να γίνει κυβέρνηση – γιατί δεν γίνεται χωρίς το πρώτο κόμμα – με τις υπόλοιπες δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού τόξου. Δεν είναι, όμως, αυτή λύση» τόνισε.

Σχολιάζοντας τη διαφωνία του Φώτη Κουβέλη με τη συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ο κ. Ψαριανός είπε πως «από υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης αποφάσισε να γίνει εξωφυλαρούχας του κ. Τσίπρα. Πολύ ελαφριά κουβέντα είναι… Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο κ. Κουβέλης είναι απολύτως υπεύθυνος για αυτό που περνάει η χώρα».

«Εάν η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για ΠτΔ, θα είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και το πρόγραμμα και θα είχαμε προχωρήσει τον Ιούνιο, ας κάναμε τότε εκλογές και ας έβγαινε ο κ. Τσίπρας, για να μπορούσε να διαχειριστεί ένα πράγμα που είχε ενσωματώσει τη λύση. Είναι απολύτως υπεύθυνος ο κ. Κουβέλης για τη διάλυση, για την καταστροφή της Ανανεωτικής Αριστεράς και την περιπέτεια που περνά η χώρα» τόνισε.

Συνεχίζοντας την κριτική του ανέφερε ότι «ο ίδιος, αυτός ήταν που έκανε υφαρπαγή των πλειοψηφιών της ΔΗΜΑΡ και τώρα κατηγορεί άλλους. Αν είχε κάνει άλλος πριν από δύο-τρία χρόνια αυτό που κάνει εκείνος τώρα, ο κ. Κουβέλης θα τον είχε κρεμάσει στο Σύνταγμα. Είναι οι κουβέντες που πρέπει να ειπωθούν και πρέπει να τις πω. Είναι φίλος, αδελφός μου, πατέρας μου και ήταν σύντροφός μου επί 40 χρόνια. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό το χάλι. Δεν ξέρω τι κακό έχει κάνει και τον τιμωρεί έτσι και τον ταπεινώνει ο μεγαλοδύναμος».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή