ΗΠΑ: Προς οικονομικές κυρώσεις έναντι του Πεκίνου για επιθέσεις Κινέζων χάκερ

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 06:22
UPD:07:14
EPA/HOW HWEE YOUNG

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον φυσικών και ηθικών αυτουργών των επιθέσεων Κινέζων χάκερ οι σε αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος επιβεβαίωσε δημοσίευμα της Washington Post.

Όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει ακόμη καταλήξει στη μορφή των τιμωρητικών μέτρων, αλλά προετοιμάζεται να επιβάλει τις κυρώσεις.

Μια τέτοια απόφαση από μέρους της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου σε βάρος της δεύτερης μεγαλύτερης θα μπορούσε να έχει κολοσσιαίες διπλωματικές συνέπειες, ενώ δεν απομένουν παρά μερικές εβδομάδες μέχρι την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα «αντιδράσει βάσει ενός προγράμματος και ενός χρονοδιαγράμματος που θα επιλέξουμε εμείς», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία χάραξης μιας «ολοκληρωμένης στρατηγικής καταπολέμησης» όσων επιδίδονται σε κατασκοπεία μέσω εργαλείων πληροφορικής και δικτύων υπολογιστών.

Πρόκειται κυρίως να επιβληθούν «κυρώσεις εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων» που ενέχονται σε βιομηχανική κατασκοπεία, συνέχισε ο αξιωματούχος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να επιβεβαιώσει επίσημα οποιοδήποτε σχέδιο επιβολής οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Πεκίνου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι «βαθιά ανήσυχες για την ηλεκτρονική κλοπή, υπό την αιγίδα της κινεζικής κυβέρνησης, οικονομικών πληροφοριών εμπιστευτικού χαρακτήρα και τεχνολογιών που έχουν πατεντάρει αμερικανικές εταιρείες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή