Δ. Κουτσούμπας: Όσο ισχυρότερο είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τον λαό

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 23:31
UPD:23:42
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου και ως πολιτικό τους προσωπικό συμπεριφέρθηκε το επτάμηνο της πρωθυπουργίας του.

A- A A+

«Ο λαός που τα έχει δοκιμάσει όλα, έχει αποκτήσει πείρα και μπορεί να την αποκρυσταλλώσει τώρα, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ», τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει λύση «στον δρόμο της ανατροπής». 

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου και ως πολιτικό τους προσωπικό συμπεριφέρθηκε το επτάμηνο της πρωθυπουργίας του.

«Πραγματικά φιλολαϊκή εναλλακτική λύση αποτελεί η κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου και των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέστησε απολύτως σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει «να πάμε στην δραχμή» με όλους τους άλλους όρους αμετάβλητους, διότι «αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και δεν γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο παραγόμενος πλούτος, η κατάσταση θα είναι αντιλαϊκή και εκτός Ευρωζώνης».

Για την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στον κ. Τσίπρα και τον κ. Λαφαζάνη, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως είναι πολιτική: «Μια πολιτική γραμμή που θέλει να είναι και με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και με τα συμφέροντα του λαού, συνιστά την μεγαλύτερη κοροϊδία που έχει υπάρξει ποτέ» τόνισε.,

Επίσης, διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν λέει «εκτός ευρώ και εντός Ε.Ε.», προσθέτοντας ότι αυτά τα λέει ο κ. Λαφαζάνης που μιλά για «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι». Επεσήμανε, επιπλέον, ότι ο κΠ. Λαφαζάνης δεν κάνει καθόλου λόγο για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ αφιερώνει στην κριτική του περισσότερο χρόνο στο κόμμα του κ. Λαφαζάνη, από ό,τι στα άλλα κόμματα, είπε ότι «όταν αναφέρεται κανείς σε κόμματα που έχουν κυβερνήσει, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο».

Συνεχίζοντας, στάθηκε στο ότι υπήρξαν πολίτες που μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο και, όπως είπε, αποτελεί καθήκον του ΚΚΕ, αναλύοντας και εξηγώντας, να προτείνει πού πρέπει να κατευθύνουν την ψήφο τους. 

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι τόσο ο κ. Λαφαζάνης, όσο και στελέχη του κόμματός του, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμπαρατάσσεται με την Λαϊκή Ενότητα, «πέταξαν στα σκουπίδια όλες τις προτάσεις και τις τροπολογίες του ΚΚΕ που θα έδιναν μια ανάσα στον λαό».

Τέλος, επανέλαβε, ότι το ΚΚΕ δεν θέτει αριθμητικά ποσοστά ως στόχο των εκλογών, τονίζοντας ότι «όσο ισχυρότερο είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τον λαό που μπορεί τώρα να κάνει την διαφορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή