Π. Λαφαζάνης: Ιδιόμορφη γερμανική οικονομική φυλακή η Ευρωζώνη

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 23:24
UPD:23:36
SOOC/Nikos Libertas

«Οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν ένα παλλαϊκό πανδημοκρατικό μέτωπο που θα κάνει τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία παρελθόν, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ανεξαρτησίας και προοδευτικής ανάπτυξης», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η Λαϊκή Ενότητας θα είναι η ευχάριστη δημοκρατική έκπληξη των εκλογών εκφράζει ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ενώ κάνει λόγο για μετατροπή της Ευρωζώνης σε «ιδιόμορφη γερμανική οικονομική φυλακή».

«Οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν ένα παλλαϊκό πανδημοκρατικό μέτωπο που θα κάνει τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία παρελθόν, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ανεξαρτησίας και προοδευτικής ανάπτυξης», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκαθαρίζει ότι η Λαϊκή Ενότητα «θα στηρίξει ή θα συμμετάσχει μετεκλογικά σε κυβέρνηση, μόνο αν αυτή διακηρύξει και εφαρμόσει μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία» και προσθέτει πως η νεοσυσταθείσα παράταξη δεν είναι ένα μέτωπο απλής διαμαρτυρίας αλλά δύναμη που φιλοδοξεί γρήγορα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «για να τερματίσει οριστικά το καθεστώς της λιτότητας και της εθνικής υποτέλειας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, η Ευρωζώνη «έχει μετατραπεί σε μια ιδιόμορφη Γερμανική οικονομική φυλακή, εντός της οποίας εφαρμόζονται εξοντωτικές πολιτικές, ιδιαίτερα σε βάρος των ασθενέστερων χωρών».

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει με συνέπεια και σταθερότητα έναν «αντιμνημονιακό δρόμο προοδευτικών μετασχηματισμών», χωρίς να αμφισβητήσει τη θέση της στη «Γερμανική Ευρωζώνη».

Ο κ. Λαφαζάνης, ερωτηθείς αν στην προεκλογική περίοδο θα υπάρξει μια αντιπαράθεση μεταξύ πρώην συντρόφων στο ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό επίπεδο, υπογραμμίζει: «Η διαφωνία μας με τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές μπορεί να είναι πελώρια και οι διαφορές μας με αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις αγεφύρωτες αλλά είναι διαφορές καθαρά πολιτικές και δεν έχουν καμία προσωπική διάσταση ή διάσταση “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών”».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή