Ευ. Μεϊμαράκης για Αλ. Τσίπρα: Ο τύπος «την κοπανάει»

«Είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές»
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 19:35
UPD:28/08/2015 00:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, το Σύνταγμα δεν είναι «λάστιχο» και πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας του φαίνεται «αμετανόητος».

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, το Σύνταγμα δεν είναι «λάστιχο» και πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι την κοπανάει. «Στόχος της Ν.Δ. η πρωτιά στις εκλογές», παραδέχθηκε και ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με αυτήν της Ν.Δ. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εκλογές γίνονται δίχως να έχουν χρόνο να ενημερωθούν οι πολίτες.

«Ο κ. Τσίπρας είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές»

Αναφερόμενος στις διερευνητικές εντολές σχολίασε ότι δίνονται και για να εκτονωθεί η ένταση και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να βρει «δικαιολογίες, γιατί μας πηγαίνει στις εκλογές». «Τι έρχεται να πει; Ότι θα αλλάξει το μνημόνιο που υπέγραψε; Στο τέλος θα γίνει αντιμνημονιακός» υπογράμμισε και έκανε λόγο στήριξη άνευ προηγουμένου της προηγούμενης Βουλής στον Πρωθυπουργό, σε βαθμό που θα μπορούσε να γίνει «εθνικός ηγέτης».

«Είχε την στήριξή μας για να μην κάνει εκλογές», συμπλήρωσε και παρατήρησε ότι αρχηγοί τριών κομμάτων εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι απαιτείται σταθερότητα και όχι εκλογές. «Είναι δυνατόν την τετραετή θητεία να την κάνει σε έξι μήνες;», διερωτήθηκε και σχολίασε πως «θεωρεί πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου, για να λύσει τα εσωκομματικά του».

Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει για λίγους έστω μήνες ο ΦΠΑ 23% στην Παιδεία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα έλεγε ψέματα, ενώ είχε αποφασίσει τις εκλογές από τις 12 Ιουλίου. 

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, σημείωσε ότι δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία σε συνεννόηση με τους δανειστές θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε βελτιώσεις. Όπως είπε, το μνημόνιο έχει τρία σκέλη. Τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, τόνισε, η Ν.Δ. τις πιστεύει σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, τα δημοσιονομικά για τα οποία είπε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι των δανειστών να βρει ισοδύναμα για να επιτευχθούν οι στόχοι και τις υφεσιακές πολιτικές οι οποίες είπε ότι αν εξηγηθούν στους Ευρωπαίους είναι εφικτό να αλλάξουν.

Σε ο,τι αφορά τις εκλογές, προανήγγειλε ότι η Ν.Δ. θα κάνει «ό,τι πει ο λαός», ενώ διευκρίνισε ότι η Συγγρού είναι υπέρ της «συνεργασίας με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα». Για τα περί εθνικής Ελλάδος της διαπλοκής που ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μεϊμαράκης τον παρακάλεσε αν έχει στοιχείο να πάει στον εισαγγελέα.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «φτηνιάρικα ψέματα» και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, του καταλόγισε ότι «την κοπανάει», γιατί, όπως εκτίμησε, δεν θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε, ενώ δήλωσε σίγουρος πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του ζητήσει να τον στηρίξει σαν Πρωθυπουργός αν είναι πρώτο κόμμα.

«Η Ν.Δ. είναι το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς»

Ερωτηθείς για τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι έκανε την αυτοκριτική της και σχολίασε ότι οι πολίτες τον Ιανουάριο συνέκριναν τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης με το «ροζ συννεφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα θα κρίνουν με διαφορετική λογική. «Θα ξεδιπλώσουμε θεματικά το πρόγραμμα μας», απάντησε σε ερώτηση για το όραμα της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τους «όρθιους» Έλληνες να σηκώσουν τους γονατισμένους. Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Ν.Δ., υπογράμμισε ότι το κόμμα είναι η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη σήμερα και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία, για να καλύψει τα δικά του προβλήματα. «Δεν αιφνιδιαστήκαμε από τις εκλογές» επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ως «το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς». 

«Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα»

«Μετά τις εκλογές θα έχω συγχωρέσει τον κ. Τσίπρα, αν θέλει να γραφτεί στη Ν.Δ. θα του πάω την αίτηση», ανέφερε χαριτολογώντας ενώ τον κάλεσε να μην τον εμπλέκει με τη διαπλοκή. «Δεν είναι δυνατόν στα μεγάλα να ζητεί τη στήριξή μας και στα μικρά να σκάβει τον λάκκο μας» επανέλαβε.

Αναφερόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι σέβεται τον θεσμικό της ρόλο, αλλά επέρριψε στον κ. Τσίπρα την ευθύνη για την επιλογή της, αλλά και για τη μη αποπομπή της. Αντίστοιχη ευθύνη καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε στη δυσπιστία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και, όπως ανέφερε, περιμένει απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα ανεβάζει τους τόνους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής και εξήγησε ότι δεν είναι στην ατζέντα του οι εξεταστικές επιτροπές, ενώ καταλόγισε εκ νέου ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για δημιουργία συνθηκών προσέλκυσης των μεταναστών.

«Στόχος της Ν.Δ. η πρωτιά στις εκλογές»

«Στόχος της Ν.Δ. η πρωτιά στις εκλογές», παραδέχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με αυτήν της Ν.Δ. Όπως εξήγησε, η Ν.Δ. αναγνωρίζει τα λάθη της, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να πετάξει «λάσπη στον ανεμιστήρα». Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε εμπόδιο κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, εμφανίστηκε θετικός στην πραγματοποίηση δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου «με όποιους όρους θέλει ο κ. Τσίπρας», ενώ διερωτήθηκε «γιατί δεν μιλά η Χρυσή Αυγή για το μεταναστευτικό. 

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να μην πάνε στις εκλογές με το θυμικό. «Δεν μας βγήκε», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή