Champions League: Στους ομίλους Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μάλμε

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 23:54
UPD:26/08/2015 00:08
REUTERS/BAZ RATNER

Φαβορί ήταν και η Βασιλεία απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά μετά το 2-2 στην Ελβετία οι Ισραηλινοί κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν στο... σπίτι τους (1-1) και να πανηγυρίσουν δικαιογημένα τη μεγάλη πρόκριση.

A- A A+

Μάλμε και Μακάμπι Τελ Αβίβ έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League εις βάρος των Σέλτικ και Βασιλείας αντίστοιχα.

Το πρώτο... πιάτο των ρεβάνς των play off της διοργάνωσης έγινε απόψε με τη Μάλμε να ξεπερνάει το εμπόδιο των Σκοτσέζων, παρά την ήττα της στη Γλασκόβη με 2-3. Οι Σουηδοί επικράτησαν 2-0 στην έδρα τους και «πέταξαν έξω» τους «καθολικούς» που ήταν το φαβορί πριν την έναρξη των αναμετρήσεων.

Φαβορί ήταν και η Βασιλεία απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά μετά το 2-2 στην Ελβετία οι Ισραηλινοί κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν στο... σπίτι τους (1-1) και να πανηγυρίσουν δικαιογημένα τη μεγάλη πρόκριση. Απόλυτος πρωταγωνιστής της Μακάμπι και στη ρεβάνς ήταν ο Ζαχάβι που πέτυχε το γκολ που έστειλε την ομάδα του στην κλήρωση της Παρασκευής, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι είχε σκοράρει 2 φορές και στην έδρα της Βασιλείας.

Ματς απαγορευμένο για καρδιακούς έγινε στο Λβιβ όπου η Ραπίντ Βιένης λίγο έλλειψε να κάνει το «μπαμ» μετά την ήττα της στην Αυστρία από τη Σαχτάρ με 0-1. Η ομάδα της πρωτεύουσας είχε δοκάρι στο 95΄ για να κάνει το 2-3 και να προκριθεί, ωστόσο, η τύχη της γύρισε την πλάτη και με το τελικό 2-2 οι Ουκρανοί θα δώσουν γι΄ άλλη μια φορά το παρόν στην φάση των ομίλων.

Στην κλήρωση της Παρασκευής θα βρεθούν, η Βαλένθια παρά την ήττα της στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό με 1-2 (είχε νικήσει με 3-1 στο «Μεστάγια»), καθώς και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει στην Κροατία για δεύτερη φορά την Σκεντέρμπεου, αυτή την φορά με 4-1 (επικράτησε 2-1 και στην Αλβανία).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων): 

Μάλμε-Σέλτικ                                              2-0 (2-3)
(23΄ Ρόζενμπεργκ, 55΄αυτ. Μπογιατά)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βασιλεία (Ελβετία)   1-1 (2-2)
(24΄ Ζαχάβι - 11΄ Τσούφι)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σκεντέρμπεου          4-1 (2-1)
(9΄,80΄ Σουντάνι, 15΄ Χότζιτς, 55΄ Ταραβέλ - 10΄ Εσκερντίνια)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ραπίντ Βιένης             2-2 (1-0)
(10΄ Μάρλος, 27΄ Γκλάντκι - 13΄ Σάουμπ, 22΄ Στέφεν Χόφμαν)
Μονακό-Βαλένθια                                      2-1 (1-3)
(17΄ Ραζί, 75΄ Ελντερσον - 4΄ Νεγρέδο)
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις