Συνάντηση μετά τις διερευνητικές, απαντά ο Αλ. Τσίπρας στο αίτημα του Π. Λαφαζάνη

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 17:48
UPD:18:20
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθούν, στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον Πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος. 

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. 

Όπως τόνισε η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της, «δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, η Λαϊκή Ενότητα έδωσε στη δημοσιότητα την πρόταση που θα ανέπτυσσε στον κ.Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής ο κ. Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης ζητεί να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού», κατέληξε η Λαϊκή Ενότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή