«Σπαθάρεια 2015»: Παραστάσεις αφιερωμένες στο ελληνικό πνεύμα του λαϊκού παραμυθιού

Στο Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης», με ελεύθερη είσοδο
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 08:05
A- A A+

Με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη, το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» του δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2015», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου - επί της οδού Βορείου Ηπείρου 27 και Μεσογείων στην Κοκκινιά Αμαρουσίου -  θα παρουσιασθούν έξι μοναδικές παραστάσεις από καταξιωμένους εκπροσώπους τους είδους, αφιερωμένες στο ελληνικό πνεύμα του λαϊκού παραμυθιού, στον Καραγκιόζη του οποίου εμπνευστής και εδραιωτής υπήρξε ο μεγάλος δάσκαλος του Θεάτρου Σκιών Ευγένιος Σπαθάρης.  
                             

Την έναρξη του 16ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30  θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και ακολούθως θα δοθεί η παράσταση «Το μαγεμένο πουλί»  από τον Χρήστο Στανίση. Οι μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης είναι του καλλιτεχνικού συλλόγου δημοτικής μουσικής «Δόμνα Σαμίου».

Θα ακολουθήσουν, με ώρα έναρξης στις 19:45, οι παραστάσεις:

- Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, «Το ναυάγιο του Καραγκιόζη» από τον Τάσο Δουρμούσογλου

- Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, «Το όνειρο του Καραγκιόζη» από τον Κωνσταντίνο Ντούμπα

- Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, «Η θεία Καρόλου» από τον Νίκο Μπαρμπούτη και στις 20:30 η παράσταση «Ο ιπτάμενος γορίλλας» από το Μιχάλη Ταυλάτο

- Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, «Για να δούμε τι θα δούμε» από τον Γιάννη Νταγιάκο.     

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς