Επικοινωνία Ολάντ - Ομπάμα για την επίθεση στην αμαξοστοιχία

Εξήραν τη γενναιότητα των τριών Αμερικανών πολιτών
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 23:13
UPD:23/08/2015 17:21
Reuters/LARRY DOWNING

Οι δύο ηγέτες εξήραν τη γενναιότητα των τριών Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι κατάφεραν να αφοπλίσουν και να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος εικάζεται ότι συνδέεται με ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξετάζονταν την επίθεση που σημειώθηκε σε τραίνο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες εξήραν τη γενναιότητα των τριών Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι κατάφεραν να αφοπλίσουν και να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος εικάζεται ότι συνδέεται με ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση. 

«Οι τρεις Αμερικανοί μαζί με έναν Γάλλο και έναν Βρετανό επιβάτη επέδειξαν αξιοσημείωτη γενναιότητα προκειμένου να αφοπλίσουν το βαριά οπλισμένο άνδρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Αγιούμπ Ελ Χαζάνι είναι το όνομα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης σε αμαξοστοιχία της «Thalys», η οποία πραγματοποιούσε τη διαδρομή Άμστερνταμ – Παρίσι.   

EURONEWS

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε, καθώς πρόκειται για έναν Μαροκινό υπήκοο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ριζοσπάστης ισλαμιστής.

Ο Ελ Χαζάνι θα συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας του, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro», ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, στόχος του ήταν να ληστέψει τους επιβάτες.

Σχετικά με το όπλο, ο δράστης ισχυρίζεται ότι το βρήκε σε ένα πάρκο στις Βρυξέλλες, μέσα σε μία παρατημένη τσάντα.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ, Σπούτνικ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή