Σε δημοπρασία το πρώτο συμβόλαιο των Beatles

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 15:16
UPD:15:16
ODN
A- A A+

Σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη θα τεθεί τον Σεπτέμβριο το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles, με την αξία του να εκτιμάται στα 150.000 δολάρια.

Το συμβόλαιο, το οποίο είναι γραμμένο στα γερμανικά, υπεγράφη το 1961 στο Αμβούργο από τους Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον και τον τότε ντράμερ Πίτερ Μπεστ, χωρίς να φέρει το όνομα των Beatles, καθώς κρίθηκε από την εταιρεία παραγωγής ακατάλληλο για τη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Με το συμβόλαιο, το συγκρότημα ανέλαβε τη δημιουργία μίας διασκευής του γερμανικού παιδικού τραγουδιού «My Bonnie».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα αντικείμενα των Beatles που θα τεθούν σε δημοπρασία ξεχωρίζουν ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του τραγουδιού «Love me do», μία από τις πρώτες επιτυχίες του συγκροτήματος, με την αξία του να εκτιμάται στα 10.000 δολάρια.

Επιπλέον, προς πώληση θα τεθεί μεταξύ άλλων ένα αυτόγραφο του συγκροτήματος, καθώς και μία φωτογραφία του 17χρονου τότε Τζορτζ Χάρισον, ο οποίος φορά ένα δερμάτινο μπουφάν.

Τα αντικείμενα που σχετίζονται με τους Beatles αποτελούν πόλο έλξης για τους συλλέκτες, με την κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο Τζορτζ Χάρισον το 1963 να πωλείται σε δημοπρασία τον περασμένο Μάρτιο αντί 485.000 δολαρίων, ενώ σχέδια και χειρόγραφα του Τζον Λένον πουλήθηκαν πέρσι αντί 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκρότημα από το Λίβερπουλ έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Beatles σταμάτησαν την κοινή πορεία τους το 1970, ενώ το 1980 ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από την οικία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή