Φεστιβάλ «ανθρώπινων πύργων» στην Ταραγόνα

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 12:41
UPD:12:43
EURONEWS
A- A A+

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, για να παρακολουθήσουν το ετήσιο «φεστιβάλ των ανθρώπινων πύργων».

Σχηματίζοντας πύργους διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, οι ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στο φεστιβάλ τιμούν τον Άγιο Μαγκί, σύμφωνα με το Euronews.

Ο συντονισμός, η ισορροπία, το θάρρος και αρκετή εξάσκηση είναι μόνο μερικά από τα προαπαιτούμενα, για να συμμετάσχει κάποιος στο φεστιβάλ.

Όσοι βέβαια δεν νιώθουν τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, παρακολουθούν από μακριά τους μικρούς και μεγάλους ακροβάτες.

Ανάλογοι «ανθρώπινοι πύργοι» σχηματίζονται στην Ταραγόνα και κατά τη γιορτή της Αγίας Θέκλας, προστάτιδας της πόλης, τον Σεπτέμβριο.

Η Ταραγόνα έχει μεγάλη παράδοση στη δημιουργία «ανθρώπινων πύργων», καθώς βρίσκεται κοντά πόλη του Βαλς, που αποτελεί «μητρόπολη» αυτής της παράδοσης.

Για περισσότερα από 200 χρόνια οι ομάδες «castellers» της πόλης συμμετέχουν στις δημόσιες γιορτές, ενώ κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνονται στην πόλη ομάδες τόσο από την Καταλονία όσο κι από άλλες περιοχές του κόσμου, συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό υψηλών απαιτήσεων.

Η Ταραγόνα είναι παραθαλάσσια πόλη της Καταλωνίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, με πληθυσμό περίπου 130 χιλιάδων κατοίκων.

Λόγω της συγκέντρωσης σημαντικών αρχαίων μνημείων, η πόλη ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 2000.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή