Υεμένη: Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί από εκρήξεις ναρκών

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 07:28
UPD:08:15
REUTERS/MOHAMED AL-SAYAGHI

Οι αντάρτες τράπηκαν σε φυγή όταν δυνάμεις πιστές στον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ανακατέλαβαν μεγάλα τμήματα της Λαχζ (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Δεκαεπτά άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, από εκρήξεις ναρκών που είχαν τοποθετήσει σιίτες αντάρτες καθώς αποχωρούσαν από την επαρχία Λαχζ της Υεμένης, δήλωσαν την Παρασκευή πηγές του στρατού της χώρας.

Οι αντάρτες τράπηκαν σε φυγή όταν δυνάμεις πιστές στον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ανακατέλαβαν μεγάλα τμήματα της Λαχζ.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι έχουν τελευταία ανακτήσει τον έλεγχο στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου έχουν θέσει υπό την κυριαρχία τους εδάφη, αφού ανακατέλαβαν στα μέσα του Ιουλίου το Άντεν. 'Ενα πολιτικό αεροσκάφος της εταιρείας Yemenia προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Άντεν από το Τζιμπουτί, μεταφέροντας 180 υπηκόους της Υεμένης που επαναπατρίστηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του αεροδρομίου Τάρεκ Άμπντου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έφθασε στο Άντεν προχθές Πέμπτη μεταφέροντας εξοπλισμό για να επισκευαστεί και να τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία το αεροδρόμιο, το οποίο είχε εν μέρει καταστραφεί από τις μάχες.

Στο μεταξύ, ένας Σαουδάραβας στρατιώτης που ανήκε στο σώμα της Εθνικής Φρουράς σκοτώθηκε στο νότιο τμήμα της χώρας από μια οβίδα η οποία εβλήθη από την Υεμένη, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή