Champions League: Αποκλείστηκε με βαριά ήττα από τη Μπριζ (0-3) ο Παναθηναϊκός

Tο «τριφύλλι» θα επιδιώξει να διακριθεί στην Ευρώπη μέσω του Europa League
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 23:26
UPD:23:30
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτογραφία από τον αγώνα.

A- A A+

Βαριά ήττα με 0-3 γνώρισε στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός από την Κλαμπ Μπριζ, η οποία ξεπέρασε ανώδυνα την ήττα στο πρώτο ματς επί ελληνικού εδάφους (1-2) και προκρίθηκε στα play off του Champions League.

Οι «πράσινοι» για δεύτερη σερί χρονιά μένουν νωρίς - νωρίς εκτός της κορυφαίας διοργάνωσης, ξανά από ομάδα του Βελγίου (πέρυσι ήταν η Σταντάρ Λιέγης), «πληρώνοντας» το «νεκρό» 5λεπτο που είχαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν δέχτηκαν δύο «φθηνά» γκολ από το 53΄ έως το 57΄.

Πλέον, το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να διακριθεί στην Ευρώπη μέσω του Europa League, αρκεί να περάσει στους ομίλους μέσω των play off που θα δώσει.

Με εξαιρετική τακτική ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τους Βέλγους, οι οποίοι μπήκαν δυνατά για να αιφνιδιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το σχέδιο του Γιάννη Αναστασίου να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση πέτυχε στο μεγαλύτερο βαθμό και το μόνο που έλλειψε για να εξελιχθεί σε... τέλειο ήταν το γκολ.

Η αμυντική διάταξη των «πρασίνων» με τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη (κέντρο) και Βέμερ, Πράνιτς στα άκρα δούλεψε… ρολόι. Ο πρώτος κάλυψε επάξια το κενό του Σάντσεθ, ενώ ο Ταυλαρίδης «εξαφάνισε» τον Ντε Σουτέρ. Σε δεύτερο σερί ματς ο Πράνιτς ήταν πολύ καλός σαν αριστερός μπακ φαχ, ενώ ο Γερμανός ήταν «εγγύηση» στο δεξί άκρο.

Από τη στιγμή που η άμυνα έκανε… το καθήκον της, η ελληνική ομάδα βρήκε γρήγορα τα… πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Αναστασίου μετά το πρώτο 10λεπτο άρχισαν να βγαίνουν πολύ συχνά στην κόντρα, ωστόσο, στην τελική πάσα τα… χαλούσαν με αποτέλεσμα να σπαταληθούν αρκετές επιθέσεις που ξεκίνησαν με καλές προϋποθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε αρχικά με το σουτ του Νίνη στο 16΄ (έδιωξε ο Μπρουζές), ενώ η «απάντηση» των Βέλγων ήρθε 10 λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Ντε Σουτέρ από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Παναθηναϊκό ακριβώς στο 45΄. Ο Καρέλης ήταν έτοιμος να πλασάρει από κοντά, αλλά ο Μπρουζές  του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα», μετά την κεφαλιά πάσα του Μπεργκ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο γκολκίπερ των γηπεδούχων σταμάτησε και πάλι με γροθιές το βολέ του Νίνη.

Είναι γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο αρκεί μία φάση για να αλλάξει η ροή ενός αγώνα κι αυτό συνέβη στο 53΄. Οι «πράσινοι» που μπήκαν πολύ καλά στο γήπεδο και στον δεύτερο μέρος, βρέθηκαν ξαφνικά να χάνουν με 0-2, αρχικά με την κεφαλιά του Κουλς στο 53΄ και τέσσερα λεπτά μετά με το τυχερό γκολ του Βάσκεθ με απευθείας φάουλ, αφού η μπάλα βρήκε στον Βέμερ κι άλλαξε εντελώς πορεία.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ουλαρέ στο 83΄ με πλασέ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις