Super League: Οριστικά στα «σαλόνια» η Βέροια

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 16:40
UPD:16:42
INTIME SPORTS

Στιγμιότυπο από την πρώτη προπόνηση της ομάδας.

A- A A+

Παραμένει οριστικά στη Super League η Βέροια, καθώς το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Λεβαδειακού.

Η ομάδα της Ημαθίας είχε αθωωθεί από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για το φερόμενο ως «χειραγωγημένο» ματς με τον Ολυμπιακό, που είχε διεξαχθεί πριν από δύο χρόνια στο γήπεδο Καραϊσκάκη και είχε βρει νικητές του Πειραιώτες με 3-0.

Ως ομάδα που είχε έννομο συμφέρον, ο Λεβαδειακός προσέφυγε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία δε δικαίωσε τους Βοιωτούς. Μετά από αυτό η ΠΑΕ κατέθεσε έφεση και στο διαιτητικό δικαστήριο, ωστόσο, ούτε από εκεί δεν κατάφερε να τίποτα. Η Βέροια δικαιώθηκε και τη νέα σεζόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας, ενώ ο Λεβαδειακός θα περιμένει, πλέον, την ετυμηγορία της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την Κέρκυρα, η οποία πρωτόδικα δικαιώθηκε για τη φερόμενη εικονική μεταβίβαση των μετοχών της. Η απόφαση του αρμόδιου οργάνου της Ομοσπονδίας αναμένεται να γίνει γνωστή στις 5 Αυγούστου.

Επίσης, το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε και την αίτηση–προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ζήτησε να εκδικαστεί η έφεσή της για τη μη εξασφάλιση άδειας από διαφορετική επιτροπή.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Απορρίπτει την από 20.6.2015 αίτηση–προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (ζητούσε την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 1/28-4-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ).

2. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, την προσφυγή της ΠΑΕ Λεβαδειακός κατά των ΠΑΕ Βέροια, Γ. Λαναρή, Γ. Αρβανιτίδη και της υπ΄ αριθμ. 63/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις