Μπάσκετ: Οι δηλώσεις των πρωταθλητών

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 00:34
UPD:09:23
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων έζησαν, χάρηκαν και πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανάλογα με την ηλικία τους, δηλαδή ως παιδιά.

Στις δηλώσεις τους όμως για το θρίαμβο που χάρισαν στους Έλληνες εμφανίστηκαν ώριμοι, σοβαροί και προσγειωμένοι, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για νέες επιτυχίες.

Ο MVP της διοργάνωσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, υπογράμμισε: «Δείξαμε χαρακτήρα, ότι είμαστε ομάδα... Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι όταν βρεθήκαμε πίσω με διαφορά, είχαμε μπασκετικό θράσος και γι΄ αυτό το γυρίσαμε. Δεν έχω ξανανιώσει καλύτερα στη ζωή μου, είναι μια μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια. Μακάρι να πάρουμε ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, να το χαρούμε κι εμείς σαν Έλληνες. Στο τέλος πήγα να παρηγορήσω τους Τούρκους, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είπε: «Η καρδιά μας έπαιξε ρόλο σήμερα. Δεν φοβήθηκα καθόλου. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με δώδεκα καταπληκτικούς παίκτες, φοβερό επιτελείο και παράγοντες που μας πιστεύουν. Μπορεί να λείψαμε 2,5 μήνες από τα σπίτια μας, αλλά αυτό αγαπάμε και γι’ αυτό πετύχαμε. Το κυνηγούσαμε τόσα χρόνια και το πήραμε. Θα συνεχίσουμε και για άλλα τρόπαια. Θα συνεχίσουμε ο καθένας τη ζωή του και θα ξαναβρεθούμε για να πάμε για το επόμενο τρόπαιο».

Ο Βασίλης Μουράτος πρόσθεσε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στα αποδυτήρια. Ο κόουτς μας μίλησε σαν να είμαστε 15 πόντους μπροστά. Μας είπε τι πρέπει να διορθώσουμε και έτσι καταφέραμε και το γυρίσαμε. Είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων δουλειάς. Κάθε φορά δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Φέτος ξέραμε τι κάναμε λάθος και το διορθώσαμε. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και των λαθών που διορθώσαμε. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες που πέρασαν δύσκολα και σε όσους μας συμπαραστάθηκαν».

Ο Διονύσης Σκουλίδας τόνισε: «Δεν μπορώ να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Έκλαψα στο τέλος. Είχα πολλή δουλειά με τον Κορκμάζ, έπρεπε να τον κυνηγάω παντού γιατί είναι μεγάλος παίκτης. Εφόσον δεν έβαλε 25-30 πόντους, δεν είχαν άλλες επιλογές. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά για να δώσουμε χαρά σε αυτόν τον κόσμο, που παρότι περνά δύσκολα, πλήρωνε εισιτήριο κι ερχόταν κάθε μέρα εδώ, ήταν καταπληκτικός και στα δύσκολα και στα εύκολα. Η χαρά είναι μεγάλη. Από εδώ και πέρα χρειάζεται όλοι μας να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Ο Νίκος Δίπλαρος δήλωσε: «Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Μπήκαμε τρομαγμένοι και αγχωμένοι. Ήταν ο πρώτος μας τελικός, σε αντίθεση με τους Τούρκους που είχαν μια εμπειρία. Μετά το ημίχρονο με την εμψύχωση του κόουτς ηρεμήσαμε, επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος και πήραμε τη νίκη. Βοήθησαν ο Μιλεντίγεβιτς, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, ενώ η άμυνα βελτιώθηκε. Συνεχίζουμε, θα πάμε προετοιμασία με τις ομάδες μας κι εγώ θα συνεχίσω στην ΑΕΚ».

Ο Μιχάλης Λούντζης είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο και το περιμέναμε. Η Τουρκία ξεκίνησε καλύτερα, αλλά καταφέραμε αρχίζοντας πάλι από την άμυνα να φτάσουμε στη νίκη. Το αξίζαμε. Αυτό ήταν το όπλο μας σε όλο το τουρνουά. Χάσαμε πολλά σουτ στο τέλος, αλλά σημασία έχει η επιτυχία».

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς συμπλήρωσε: «Βγήκαμε πρώτοι, αυτό μετράει. Ήμασταν προσηλωμένοι στο στόχο μας. Το παιχνίδι μας ξέφυγε για ένα διάστημα, όμως στη συνέχεια ισορροπήσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και το γυρίσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δείξαμε θέληση για το παιχνίδι, όμως μετά πιέσαμε και το γυρίσαμε. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας, στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι στην άμυνα είμαστε σκληροί, ότι δεν θα χάσουμε ποτέ απ’ αυτήν. Το αφιερώνω στους Έλληνες. Να έχουν υπομονή, όλα θα αλλάξουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις