Μπάσκετ: Με το βλέμμα στον τελικό η Εθνική Εφήβων

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 12:10
UPD:12:24
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Για μια θέση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Εφήβων θα παίξει απόψε στο Βόλο (21:15, ΕΡΤ) η Εθνική ομάδα, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό της διοργάνωσης τη Λιθουανία.

Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου επιτέλεσαν χθες ένα μικρό άθλο, βγάζοντας νοκ άουτ τη Γαλλία, που κατά τους επαΐοντες του αθλήματος ήταν η πιο δυνατή ομάδα και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Απέναντι στους Λιθουανούς, πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα έχει εύκολο έργο κι αυτό το κατάλαβε στην πρώτη φάση των αγώνων, όταν γνώρισε τη μία από τις συνολικά δύο ήττες του έως τώρα. 

Πριν από οκτώ ημέρες η ομάδα του Σαούλιους Στομπέργκας είχε επικρατήσει με 70-64 τρέχοντας στο τέλος σερί 10-0, κι ενώ η Εθνική Ελλάδας προηγούνταν για 38 λεπτά! 

Να σημειωθεί ότι για αρκετούς από τους παίκτες αυτής της ομάδας είναι η τέταρτη φορά την τελευταία τριετία που παίζουν στα ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης: το 2013 ήταν το Ευρωπαϊκό των Παίδων, το 2014 στην αντίστοιχη διοργάνωση των Εφήβων και τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο U19.

Ατυχώς, σε όλες τις περιπτώσεις η ταλαντούχα ομάδα έφυγε ηττημένη από το γήπεδο και μόνο το 2013 κατόρθωσε να κατακτήσει μετάλλιο, που ήταν το χάλκινο.

Στον άλλο ημιτελικό, ο οποίος θα προηγηθεί χρονικά (17:00), η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις