Μπάσκετ: Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ οι εκπληκτικοί Έφηβοι

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 23:14
UPD:23:26
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Πλώρη για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ των Εφήβων έβαλε η Εθνική Ελλάδας, που έκαμψε στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου την αντίσταση της αήττητης και φαβορί (έως απόψε) για τον τίτλο Γαλλίας, νικώντας τους ''μπλε'' με 67-59 στα προημιτελικά.

Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσουν αύριο το βράδυ (21:15) τη Λιθουανία, από την οποία είχαν ηττηθεί στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, στοχεύοντας μόνο στον τελικό και την πρώτη θέση. 

Σε μια ομάδα που όλοι έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους για τη μεγάλη επιτυχία απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, υπέρτεροι ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που έφτασε στο τριπλ-νταμπλ (13 πόντοι, 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ) και ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος διέλυσε τη γαλλική άμυνα σκοράροντας 21 πόντους και κυριάρχησε στους ''αιθέρες'' μαζεύοντας 13 ριμπάουντ! 

Η Εθνική προηγήθηκε στο ημίχρονο με "βραχεία κεφαλή" (34-32) αλλά στις δύο τελευταίες περιόδους επέβαλε το παιχνίδι της, έπαιξε καταπληκτική άμυνα, αιφνιδίασε τους Γάλλους που δεν περίμεναν τέτοια απόδοση και τελικά τους έριξαν στο… καναβάτσο.

Η διαφορά έφτασε στο +13 (32-45) στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου και στο +14 στα μισά της (38-52), ενώ στο σερί (8-0) των νεαρών "τρικολόρ", που έριξε τη διαφορά στους έξι απάντησε με τρίποντο-‘’μαχαιριά’’ ο Σκουλίδας (55-46). 

Η (ανεξήγητη) επιμονή των διεθνών στα σουτ έξω από τα 6.75μ. επέτρεψε στους Γάλλους να μειώσουν στους πέντε με τρίποντο του Λουμπακί (52-57), όμως οι συνεργασίες του Παπαγιάννη με Μουράτο και Δίπλαρο έδωσαν τους πόντους που χρειάζονταν για να "ξεκολλήσει" η ελληνική επίθεση  και η Εθνική να φτάσει στο +11 (63-52) και να μην ξανακοιτάξει πίσω της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις