Πάρντο: Να είμαι πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 12:52
UPD:12:56
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Κολομβιανός ακραίος του πρωταθλητή Ελλάδας ''πολιορκήθηκε'' από τους ρεπόρτερ αλλά δεν τους χάλασε το χατίρι, απαντώντας σε ό,τι κι αν τον ρώτησαν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Φελίπε Πάρντο όχι μόνο δεν αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στην Ολλανδία, αλλά τα είπε σχεδόν όλα...

Ο Κολομβιανός ακραίος του πρωταθλητή Ελλάδας ''πολιορκήθηκε'' από τους ρεπόρτερ αλλά δεν τους χάλασε το χατίρι, απαντώντας σε ό,τι κι αν τον ρώτησαν.

Ο Πάρντο εμφανίστηκε αποφασισμένος να πετύχει στη νέα ομάδα του, εξήγησε τους λόγους της επιλογής του και εξέφρασε επιθυμία να σκοράρει πολλές φορές μέσα στην περίοδο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε αυτόν τον σύλλογο. Είναι μία μεγάλη οικογένεια ο Ολυμπιακός, που με δέχτηκε. Κι ο τρόπος με τον οποίο με δέχτηκε, με οδηγεί στο να πω ότι το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Είναι σπάνιο να βρεις τόσο γρήγορα τον ρυθμό σου σε μία ομάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω την δουλειά μου και να προχωρήσουμε» ξεκίνησε ο Πάρντο, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες ερωτήσεις:

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου είπε ο Μάρκο Σίλβα;

«Να είμαι εγώ, να είμαι ο εαυτός μου, να μην αλλάξω καθόλου, να απολαμβάνω αυτό που κάνω, να διασκεδάσω με αυτό που κάνω και να ευχαριστηθώ την ευκαιρία που μου έδωσε η ζωή να είμαι εδώ και να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

-Είπες ότι σου ζήτησε να είσαι ο εαυτός σου. Μπορείς να μας κάνεις μία περιγραφή από το στυλ σου, από το τι θα περιμένει ο κόσμος από εσένα;

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει με χαρά στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είμαι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής με ποιότητα που αυτό κάνει περισσότερο είναι να δίνει ασίστ στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν».

-Η θέση σου είναι στο δεξί ''φτερό'' της επίθεσης; Ή αισθάνεσαι το ίδιο καλά και στα αριστερά;

«Και στα δύο άκρα νιώθω άνετα και πιστεύω ότι μπορώ να παίξω τόσο δεξιά, όσο και αριστερά. Όμως εγώ θα παίζω όπου μου πει ο προπονητής. Η αλήθεια πάντως είναι ότι πάντα έπαιζα δεξιά και ίσως τελικά να είναι αυτή η θέση μου».

-Γνωρίζεις ότι έχεις πάει σε μία ομάδα με τρομερή πίεση και ότι δεν υπάρχει η δεύτερη θέση;

«Πίεση υπάρχει σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε αυτή την ομάδα όμως, από τότε που ήρθα, κατάλαβα ότι φέρνει και φτιάχνει ποδοσφαιριστές, αλλά πάντοτε δουλεύει για να βγαίνει στο τέλος πρωταθλήτρια».

-Ποιο είναι το όνειρο που θα ήθελες να ζήσεις με τον Ολυμπιακό;

«Το όνειρό μου είναι να είμαι πρωταθλητής. Για αυτό τον λόγο ήρθα στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα πρωταθλήτρια. Θέλω να παίζω σε ομάδες που θα κυνηγάνε πάντα το πρωτάθλημα και αυτό είναι το πρώτο που ονειρεύομαι στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, να μεγαλώσω ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, να αλλάξω το μυαλό μου και να γίνω πρωταθλητής κι εγώ σε αυτόν τον σύλλογο».

-Το ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να έρθεις στην Ελλάδα;

«Σίγουρα όταν είδα την επιλογή του Ολυμπιακού έπαιξε ρόλο το ότι είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και φυσικά το γεγονός ότι παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Έχεις προλάβει να ξεχωρίσεις κάποιον συμπαίκτη σου είτε για τον χαρακτήρα του, είτε για το ποδόσφαιρο που παίζει;

«Όλοι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και πολύ υψηλού επιπέδου. Για αυτόν τον λόγο είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

-Είσαι αυτό το παιδί που βλέπουμε εδώ και δέκα μέρες; Ένα παιδί σοβαρό, μετρημένο, χαμηλών τόνων;

«Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος. Θα με δείτε έτσι έξω από τα γήπεδα. Όταν μπαίνω στα ματς όμως αλλάζω πολύ. Ως ποδοσφαιριστής είμαι πιο δυνατός, έχω χαρακτήρα και θα μπορείτε να το δείτε μέσα στα παιχνίδια».

-Να σε ενημερώσουμε ότι αν σκοράρεις εναντίον του Παναθηναϊκού τότε θα γίνεις ο πιο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας.

«Είναι σημαντικοί οι αγώνες αυτοί όπου πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Εγώ θα ήθελα να σκοράρω όχι μόνο μία φορά, αλλά και παραπάνω φορές μέσα στην χρονιά, κόντρα τον Παναθηναϊκό».

-Ποια στοιχεία είναι αυτά που προσπαθεί να σας περάσει ο Σίλβα; Είναι η ταχύτητα, η πίεση, η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, το ελκυστικό θέαμα;

«Τα στοιχεία που περνάει ο προπονητής μας είναι να παίζουμε επιθετικά, να παίζουμε γρήγορα και να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από κάθε ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής που μέσα στην προπόνηση σε διορθώνει για να μαθαίνεις και εσύ. Πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας θα πάμε πολύ καλά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις