«Πολύ πιθανόν» μέρος Boeing 777 το τμήμα φτερού που βρέθηκε στον Ινδικό

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 07:45
UPD:09:46
REUTERS/STRINGER/FRANCE
A- A A+

Σχεδόν σίγουρος εμφανίστηκε ο Μαλαισιανός αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράγι ότι το τμήμα φτερού που ξεβράστηκε στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού είναι τμήμα ενός Boeing 777.

O επικεφαλής της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών, Μάρτιν Ντόλαν δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό το συντρίμμι να αποτελεί μέρος του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines που τον Μάρτιο του 2014 εκτελούσε την πτήση ΜΗ370.

«Ακόμη δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά ελπίζουμε πως εντός ολίγου θα μπορέσουμε να φθάσουμε στο απόλυτο επίπεδο βεβαιότητας. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες», πρόσθεσε. 

EURONEWS

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στον κωδικό «657 ΒΒ» που υπάρχει στο εσωτερικό του ευρήματος και σύμφωνα με εγχειρίδιο των Boeing 777 αντιστοιχεί σε οδηγία για τοποθέτηση του τμήματος αυτού -με τον όρο flaperon- στο δεξί φτερό.

Ακόμη και αν επιβεβαιωθεί ότι το συντρίμμι ανήκει στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν θα υπάρξει απαραίτητα πιο ακριβής εικόνα για το ακριβές σημείο που κείτεται η άτρακτός του.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τονι Άμποτ δήλωσε πάντως ότι ενδεχόμενη ταυτοποίηση θα δώσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία και ίσως τη δυνατότητα να βελτιωθεί περαιτέρω η περιοχή αναζήτησης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή