Europa League: Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την Σπάρτακ Τρνάβα και ελπίζει

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 22:08
UPD:22:36
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε "στραβά" αλλά ολοκληρώθηκε με... χαμόγελα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την Σπάρτακ Τρνάβα στην Τούμπα και θα παίξει στη Σλοβακία την επόμενη Πέμπτη για να το υπερασπιστεί.

Μόλις στο 3ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ αλλά ο ''Δικέφαλος" άντεξε στη συνέχεια και όχι μόνο αυτό, αλλά με τον υπό αποχώρηση Λούκας Πέρεθ βρήκε και γκολ νίκης στο 82ο λεπτό.

Η αρχή του παιχνιδιού αποδείχθηκε απόλυτη ''ψυχρολουσία'' για τους γηπεδούχους, καθώς πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά και ύστερα από λάθος του Βίτορ ο Πορτογάλος προσπάθησε να το διορθώσει με νέο λάθος (ανατροπή αντίπαλου που έφευγε μόνος) και αποβλήθηκε.

Ως εκ τούτου ο Ιγκόρ Τούντορ αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του, αν και στο 7ο λεπτό θα μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, όταν η μπάλα αποκρούστηκε από χέρι αμυντικού της Σπάρτακ εντός περιοχής.

Σημαντική ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ και στο 20΄, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ρικάρντο Κόστα να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κάμεναρ.

Στο 44΄ και σε αντεπίθεση των Σλοβάκων ο Βόιτους γύρισε στον (ολομόναχο) Μίκινιτς, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λούκας, από μακρινή μπαλιά του Τζαβέλα ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε σωτήρια επέμβαση.

Στο 63΄ ο Κίτσιου βγήκε στην ''πλάτη'' των αντίπαλων αμυντικών και πάσαρε στον Κάτσε, το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ, στο 76΄ ο Όλσεν απέκρουσε το σουτ του Σταϊνχούμπελ, για να φτάσει ο αγώνας στο 82ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο ο Λούκας, που ήταν και πάλι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από μπαλιά του Μυστακίδη κι έδωσε μια σημαντική νίκη στην ομάδα του, σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, για να κλείσει η αναμέτρηση με νέα ευκαιρία για τον ''Δικέφαλο'', καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κίτσιου δεν μπόρεσε από κοντά να διπλασιάσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις