Τούντορ: Στόχος μας οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 18:43
UPD:18:45
INTIME SPORTS/VILLA

«Στόχος μας είναι και πάλι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ» τόνισε ο Κροάτης.

A- A A+

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υπογράμμισε ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Σπαρτάκ Τρνάβα, που σημαίνει ότι για να τα καταφέρει ο ''Δικέφαλος'' θα πρέπει οπωσδήποτε να αφήσει πίσω του τους Σλοβάκους.

«Η κουβέντα για φαβορί είναι περισσότερο για τον Τύπο. Για εμάς σημασία έχει τι θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Είμαστε σε ένα σημείο από πλευράς έμψυχου δυναμικού χειρότερα από την προηγούμενη χρονιά, κάτι όμως που θα αλλάξει τις επόμενες μέρες. Στόχος μας είναι και πάλι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ» τόνισε ο Κροάτης.

Για τη θετική επίδραση που θα έχει στην ψυχολογία των παικτών του η ευρεία νίκη επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ απάντησε ότι «είναι σημαντικό να κερδίζεις, γιατί η νίκη φέρνει και άλλη νίκη. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία των επιθετικών να σκοράρουν. Αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλα πράγματα. Από τον εαυτό μας και φυσικά από τον αντίπαλό μας. Οπότε μάλλον δεν θα πετυχαίνουμε έξι γκολ σε κάθε παιχνίδι».

Όσο για τη διαφορά συγκριτικά με τα παιχνίδια απέναντι στη Λοκομοτίβα; «Πρόκειται για δύο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου. Είναι δύσκολο να βρεις ομοιότητες ακόμα και μεταξύ των παικτών, πόσο μάλλον για τις ίδιες τις ομάδες. Η Σπαρτάκ είναι μία καλή ομάδα με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εγώ, όμως, θέλω να σκέφτομαι την δική μας ομάδα και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού».

Ο Τούντορ ρωτήθηκε επίσης για τον Λούκας Πέρεθ και αν ο αγώνας με τη Σπαρτάκ θα είναι ο τελευταίος στον ΠΑΟΚ. «Δεν ξέρω κάτι γι' αυτό που λέτε. Θα ξεκινήσει κανονικά αύριο, θα παίξει από το πρώτο λεπτό και είναι πολύ σημαντικός για εμάς» απάντησε, ενώ για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του είπε ότι «δεν πρέπει να μιλήσω για τις μεταγραφές, μόνο για τη ομάδα και τις προπονήσεις».

Από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος όπως είπε γνωρίζει καλά την αντίπαλη ομάδα. «Πολλοί παίκτες της είναι φίλοι μου, αλλά δεν έχω δει τελευταία παιχνίδια της. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε με όσο πιο πολλά γκολ γίνεται και να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι και ο στόχος μας» τόνισε ο Σλοβάκος άσος.

Για το δικό του ρόλο στο σύστημα 3-5-2 που εφαρμόζει ο Τούντορ απάντησε πως «είναι θέμα προπονητή η τακτική. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε με μεγάλο σκορ για να έχουμε πιο εύκολο έργο στην ρεβάνς», ενώ τόνισε ότι «δεν είναι σημαντικό πόσα γκολ θα βάλω εγώ, πιο σημαντική είναι η ομάδα».

Όσο για την αντιπαλότητα των ομάδων της Σλοβακίας, ήταν σαφής: «Ξεκίνησα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας που είναι ο φυσικός αντίπαλος της Σπαρτάκ Τρνάβα κι έτσι δεν την συμπαθούσα. Θα παίξω εναντίον της και θέλω να κερδίσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις