Μπάσκετ: Η FIBA απέκλεισε τις Εθνικές ομάδες της Ρωσίας

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 18:26
UPD:19:20
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
A- A A+

Άμεσο αποκλεισμό όλων των Εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ρωσίας αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, με την απόφαση να τίθεται άμεσα σε ισχύ και να εξαιρεί μόνο τα συγκροτήματα που έχουν υποχρεώσεις σε εν εξελίξει διοργανώσεις της FIBA.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sport-express.ru, αιτία του αποκλεισμού αποτελεί το σκάνδαλο της νοθείας στις τελευταίες εκλογές της ρωσικής Ομοσπονδίας. Η καταγγελία είχε γίνει από την ομοσπονδία του Περμ, ενώ δικαστήριο της Μόσχας δικαίωσε τις κατηγορίες.

«Η ρωσική ομοσπονδία έλαβε μία επιστολή, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ως μέλος της FIBA» δήλωσε για το θέμα  ο εκπρόσωπος της χώρας στη FIBA και μέλος της ομοσπονδίας, Σεργκέι Τσερνόφ.

«Θα κοιτάξουμε να δούμε πως μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα. Πρώτα θα ενημερωθεί η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και το υπουργείο Αθλητισμού και μετά θα δούμε πως θα δράσουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ 2015 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι αμφίβολη» πρόσθεσε.

Η FIBA κάλεσε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να παραβρεθεί στο συμβούλιό της, στις 8-9/8 στο Τόκιο, προκειμένου η Ρωσία να δώσει εξηγήσεις. Σε περίπτωση που οι θέσεις των Ρώσων αξιωματούχων κριθούν ικανοποιητικές θα αρθεί ο αποκλεισμός. Ως γνωστόν, η Εθνική Ανδρών της χώρας προετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ 2015.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις