Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι συνήθως ζουν περισσότερο

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 16:38
UPD:16:38
Shutterstock
A- A A+

Μια νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Epidemiology» διαπιστώνει ότι ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης συνδέεται και με τη μακροζωία.

Ομάδα επιστημόνων από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, ανέλυσε στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και τη Δανία που αφορούσαν μονοζυγωτικούς και διζυγωματικούς διδύμους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 95% των στοιχείων έδειξε ότι υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ της νοημοσύνης και του προσδόκιμου ζωής.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες οι μονοζυγωματικοί δίδυμοι έχουν 100% κοινά γονίδια, ενώ διζυγωτικοί έχουν 50% κοινά γονίδια. Παρατήρησαν ότι ο πιο έξυπνος εκ των δύο σχεδόν πάντα είχε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας κα Ρόζαλιντ Αρντεν, τα παιδιά με υψηλές επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, όπως επίσης και οι ενήλικες που είναι σε υψηλές θέσεις σε σχέση με τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους.

Η έρευνα δείχνει ότι η μακροζωία είναι γενετική και συνδέεται με την μακροζωία καθώς αυτοί οι δύο παράγοντες επηρεάζουν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, δεν είναι απόλυτο, ότι δηλαδή όσοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι θα ζήσουν απαραίτητα περισσότερο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή