Π. Σκουρλέτης: Να καταστήσουμε τη συμφωνία όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη

Ερωτηματικό, σύμφωνα με τον υπουργό, η βιωσιμότητα της συμφωνίας
Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 18:06
UPD:18:12
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O κ. Σκουρλέτης (φωτ. αρχείου) τονίζει ότι η βιωσιμότητα της συμφωνίας, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

A- A A+

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη συμφωνία όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη, υποστηρίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι η βιωσιμότητα της συμφωνίας, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί ότι «αν η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τραυματίζεται σε κάθε ψηφοφορία, δεν μπορεί να μείνουν ανεπηρέαστες η παρουσία  και η πορεία της κυβέρνηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο διχασμού ή διαίρεσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός διαμηνύει ότι «στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση  της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας σε μια νέα πολιτική βάση, που θα λαμβάνει υπόψη της την εμπειρία των τελευταίων μηνών».

Το βέβαιον, συνεχίζει, είναι πως το πολιτικό υποκείμενο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί το 36% του Γενάρη του 2015 και η ακόμα μεγαλύτερη απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές να μη βρίσκει την αντανάκλασή της στον κομματικό κορμό» προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά τα υπουργικά του καθήκοντα, ξεκαθαρίζει ότι «πρόθεσή μας είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ,  καθώς και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή