ΚΚΕ: Εμπαιγμός τα διατυμπανιζόμενα από την κυβέρνηση περί λαϊκής κυριαρχίας

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 11:24
UPD:11:25
Alexandros Katsis
A- A A+

«Εμπαιγμό προς τον λαό» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ «τα διατυμπανιζόμενα από την κυβέρνηση ‘της αριστεράς του καπιταλισμού’, περί λαϊκής κυριαρχίας».

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, «τα απανωτά Μνημόνια, η προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, η  μεταχείριση που έχουν από το κράτος και την εργοδοσία, οι απεργοί εργάτες και υπάλληλοι, το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων, χιλιάδες άνθρωποι που ζουν υπό την απειλή της απόλυσης, εργάζονται χωρίς μισθό, χωρίς ωράρια, χωρίς καμία ασφάλεια και προστασία, επιβεβαιώνουν για ποιους λειτουργεί η υπάρχουσα δημοκρατία».

«Ακόμα και τα κατασκευασμένα δημοψηφίσματα μεταφράζονται κατά το δοκούν και στο τέλος ο λαός εισπράττει το αντίθετο από εκείνο που ψήφισε», προσθέτει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι «διέξοδος υπάρχει μόνο με τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, την πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή