Λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 13:22
UPD:13:23
ODN
A- A A+

Λιγότερα από έξι δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένας νεαρός Αυστραλός για να «λύσει» τον κύβο του Ρούμπικ, χωρίς πάντως να κατορθώσει να βελτιώσει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος του διάσημου παιχνιδιού σκέψης.

Ο έφηβος Φέλιξ Ζέμντεγκς, ο οποίος είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και την περασμένη χρονιά, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο φετινό τουρνουά που διεξήχθη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Μπορεί η επίδοση των 5,695 δευτερολέπτων να φαντάζει εντυπωσιακή, ειδικά για εκείνους που «βλέπουν» τον κύβο του Ρούμπικ σαν άλυτο γρίφο, ωστόσο ο Φέλιξ δεν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο παραμένει ο Αμερικανός Κόλιν Μπερνς, ο οποίος πριν από μόλις λίγους μήνες χρειάστηκε μόλις 5,25 δευτερόλεπτα για να «λύσει» τον κύβο του Ρούμπικ.

Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια σκέψης στον κόσμο, επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, γλύπτη και εφευρέτη Έρνο Ρόυμπικ, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού στην αγορά, το 1980, εκτιμάται ότι ένας στους επτά ανθρώπους στον κόσμο έχει παίξει με τον κύβο του Ρούμπικ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή