Φώφη Γεννηματά: Καταστροφικά τα προωθούμενα μέτρα για τους αγρότες

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 14:05
UPD:14:09
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Όπως είπε η κ. Γεννηματά η αναβολή ψήφισης της σχετικής διάταξης που ζήτησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δίνει τη δυνατότητα να μελετηθούν άλλες λύσεις.

A- A A+

Τη διαφωνία της με τα «καταστροφικά, ισοπεδωτικά και επώδυνα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες», στα οποία οδηγεί το «μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά η αναβολή ψήφισης της σχετικής διάταξης που ζήτησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δίνει τη δυνατότητα να μελετηθούν άλλες λύσεις, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα για την επεξεργασία ισοδύναμων μέτρων που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως θα πάρουμε πρωτοβουλίες γιατί χρειάζεται να σχεδιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχας προειδοποίησε πως αν ψηφιστούν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση το αγροτικό εισόδημα θα φτάσει περίπου στα 200 ευρώ το μήνα. «Αν η γεωργία είναι μια από τις δυο-τρεις γαλακτοφόρες αγελάδες και ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, αυτά τα μέτρα θα σκοτώσουν τη πιο γαλακτοφόρο αγελάδα που έχει η χώρα μας, που στηρίζει την πατρίδα μας», είπε, ζητώντας να βρεθούν λύσεις για «να κρατηθεί η γεωργία όρθια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή