Ψυχομετρικά τεστ για όλους τους πιλότους ζητεί η Ε.Ε. μετά το δυστύχημα της Germanwings

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 13:12
UPD:13:16
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Όλοι οι πιλότοι των εταιρειών οι οποίες πετούν στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να υποβάλλονται σε ψυχομετρικά τεστ και να δίνουν πρόσβαση στο ιατρικό τους ιστορικό για τη δημιουργία ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων, σημειώνει η Κομισιόν, μετά το δυστύχημα της Germanwings.

Ομάδα ειδικών υπό την καθοδήγηση των ευρωπαϊκών αρχών ασφάλειας αεροπλοΐας καλεί επίσης σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, καθώς σε έλεγχο των ιατρών που αναλαμβάνουν τις ιατρικές τους εξετάσεις.

Η επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. Βιολέτα Μπουλτς έδωσε εντολή για εκπόνηση έκθεσης μετά την αυτοκτονική «βουτιά» στην οποία οδήγησε αεροσκάφος της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις ο συγκυβερνήτης του, ο οποίος είχε κλειδωθεί στο πιλοτήριο, τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε περάσει βαριά κατάθλιψη και πιθανόν να φοβόταν ότι θα έχανε τη δουλειά του, είχε αναζητήσει μεθόδους αυτοκτονίας και είχε αποκρύψει τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε από την εταιρεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή