ΚΚΕ, ΣΥΝ: Ανοίγουν το δρόμο σε «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» και για τους δ/υ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 18:41
UPD:18:51
A- A A+

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάζουν από τις δηλώσεις του υπουργού για το νέο εργασιακό τους ωράριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/13/1131195.htm , αλλά πρέπει να ανησυχούν για τα κυβερνητικά σχέδια και επιδιώξεις, που ανοίγουν το δρόμο σε μία μορφή «διευθέτησης του χρόνου εργασίας» και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οσον αφορά στην αλλαγή του ωραρίου των παιδικών σταθμών, η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποιόν τρόπο θα το κάνει, αφού αυτοί είναι ή ιδιωτικοί ή βρίσκονται στην δικαιοδοσία των Δήμων. Και επίσης, πως η αλλαγή του ωραρίου των παιδικών σταθμών δεν θα συνοδευτεί η αλλαγή με την αύξηση των τροφείων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Ανοίγει η κυβέρνηση την κερκόπορτα για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο τομέα και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση», σχολίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή