Γαλλική στήριξη για το καθεστώς υποψήφιας χώρας ζητεί η ΠΓΔΜ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 16:06
A- A A+

Να υποστηρίξει την απόδοση στην ΠΓΔΜ του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, ζήτησε από το γάλλο πρόεδρο, Ζακ Σιράκ, ο πρόεδρος της βαλκανικής χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες.

«Η υποστήριξη της Γαλλίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Μακεδονίας, την στιγμή αυτή, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσερβένκοφσκι σε σχετική του επιστολή προς τον Ζακ Σιράκ.

Η επιστολή Τσερβένκοφσκι εστάλη ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο, μεταξύ άλλων, θα αποφασίσει αν θα δοθεί ή όχι στην ΠΓΔΜ το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Σημειώνεται πως η Γαλλία Η Γαλλία εμπόδισε τη λήψη απόφασης για τη χορήγηση του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας στην ΠΓΔΜ, κρίνοντας ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να αναμένει ως τη διεξαγωγή το ερχόμενο έτος μιας ευρύτερης συζήτησης για μια περαιτέρω διεύρυνση της Ε.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/13/1130067.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/12/1129830.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή