Τένις: Νικήτρια του Wimbledon η ασυναγώνιστη Σ. Ουίλιαμς

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 19:04
UPD:19:38
REUTERS/POOL
A- A A+

Δεν παίζεται η Σερένα Ουίλιαμς, κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου ή υπερβολή αλλά η πραγματικότητα...

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η μεγάλη Αμερικανίδα αθλήτρια κατάκτησε και τα τέσσερα Grand Slam τουρνουά την ίδια χρονιά, μετά τη (δύσκολη) νίκη επί της πρωτάρας σε Major τελικό Ισπανίδας Γκάρμπιν Μουγκουρούθα, στον συναρπαστικό τελικό του Wimbledon.

Παράλληλα, η Ουίλιαμς πανηγύρισε τον 21ο Grand Slam τίτλο (έκτος στο Λονδίνο) στην καριέρα της και, πλέον, απέχει μόνο έναν από το απόλυτο ρεκόρ της Γερμανίδας Στέφι Γκραφ, που ήταν άλλωστε η τελευταία τενίστρια με 4x4 την ίδια περίοδο.

Αυτό συνέβη το 1988, όταν κατάκτησε και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ φτάνοντας στο επίτευγμα που ονομάστηκε Golden Slam. Από την πλευρά της, η Ουίλιαμς το είχε πράξει για πρώτη φορά το 2002.

WIMBLEDON
Προς το τέλος του αγώνα, πάντως, η 33χρονη αθλήτρια εμφάνισε νευρικότητα κι έκανε λάθη που παραλίγο να τη βάλουν σε περιπέτειες, κατόρθωσε όμως να κλείσει το ματς κερδίζοντας και τα δύο σετ με 6-4 απέναντι στην 21χρονη και άπειρη Μουγκουρούθα.

Η Ισπανίδα, που την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στο νούμερο 9 παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 10, πήγε πολύ καλά και πίεσε την Ουίλιαμς αλλά της κόστισαν τα δύο break που δέχθηκε στο όγδοο game του πρώτου σετ και στο δέκατο του δεύτερου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις