Τένις: Τζόκοβιτς εναντίον Φέντερερ στην τιτανομαχία του Wimbledon

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 22:02
UPD:22:05
REUTERS/Alastair Grant

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

A- A A+

Με μια ακόμη πολύ μεγάλη εμφάνιση στο Λονδίνο, ο Ρότζερ Φέντερερ υπέταξε με το επιβλητικό 3-0 τον Άντι Μάρεϊ στον δεύτερο ημιτελικό του Wimbledon και θα συμμετάσχει στον 10ο τελικό της καριέρας του στο περίφημο αγγλικό Grand Slam.

Απέναντί του θα είναι ο κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, που είχε σαφέστατα πιο εύκολο έργο απέναντι στον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ, του οποίου επιβλήθηκε επίσης με 3-0 και όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα βρει απέναντί του τον Φέντερερ, τον οποίο είχε νικήσει πέρυσι με 3-2. 

Στον χρονικά πρώτο ημιτελικό το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε σταθερά επιθετικό παιχνίδι, περιορίζοντας το γεμάτο ποικιλία παιχνίδι του Γκασκέ, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα φανταστικό τουρνουά, στη δεύτερη συμμετοχή του σε ημιτελική φάση του Wimbledon μετά το 2007.

Στον αγώνα που ακολούθησε, ο 33χρονος Φέντερερ πήρε την πρόκριση για το συνολικά 25ο τουρνουά Grand Slam στην καριέρα του, κι έτσι θα γίνει ο μεγαλύτερος (ηλικιακά) τενίστας που θα αγωνιστεί στον τελικό του Championships, μετά τον Κεν Ρόουζγουολ το 1974, που ήταν 39 ετών και 246 ημερών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις