Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συζήτηση στη Βουλή

Στις 15.00 συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές το ν/σ για τη διαπραγμάτευση και τη σύμβαση με τον ESM
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 08:59
UPD:11:15
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «για τη διαπραγμάτευση και σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)». Από την αιτιολογική έκθεση προκύπτει ότι θα υπάρχει αναφορά στην αναδιάρθρωση του μακροχρόνιου δημόσιου χρέους μετά το 2022, ενώ «εξασφαλίζονται πόροι για την ανάπτυξη και επέκταση της οικονομίας».

Με το νομοσχέδιο εξουσιοδοτείται από την Βουλή ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Επικρατείας να διαπραγματευτούν με τους ομολόγους τους τους τελικούς όρους της συμφωνίας και να συνάψουν σύμβαση με τον ESM για την χρηματοδότηση του Δημόσιου Χρέους την περίοδο 2015-2018 και για τη διαπραγμάτευση λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα και εξυπηρεσιμότητα του μακροπρόθεσμού χρέους.

EURONEWS

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο 19 σελίδων που περιλαμβάνει τις προαπαιτούμενες ενέργειες, μία συνοπτική αιτιολογική έκθεση τριών σελίδων και την επιστολή του Ευκλέιδη Τσακαλώτου προς τον ESM. Πάντως η πρόεδρος της Βουλής έχει σημειώσει ιδιοχείρως και έχει υπογραμμίσει στο διαβιβαστικό προς τις υπηρεσίες της Βουλής ότι «λείπει η μετάφραση του κειμένου» των προαπαιτούμενων ενεργειών της Ελλάδας και καλεί τις υπηρεσίες της Βουλής να την ζητήσουν από την κυβέρνηση για να κατατεθεί κανονικώς. Ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να διαβιβαστεί το νομοσχέδιο σε όλους τους βουλευτές και να επιβεβαιωθεί η λήψη του.

Το νομοσχέδιο για την σύμβαση με τον ESM θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής στις 15.00. Συγκεκριμένα με έγγραφο της προέδρου της Βουλής το νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στις Επιτροπές α) Οικονομικών Υποθέσεων, β) Κοινωνικών Υποθέσεων, γ) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και δ) Παραγωγής και Εμπορίου.

Η Έκθεση των Επιτροπών θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί μέχρι τις 12 το βράδυ.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή