Εν μέσω απεργιών ψηφίζεται κατ' άρθρον το ν/σχ για τις ΔΕΚΟ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 16:29
UPD:16:30
A- A A+

Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στο σχετικό νομοσχέδιο. Ακινητοποιημένα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων προαστιακού και τραμ. Εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών του ΟΣΕ. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Μια πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ανά προορισμό στο εσωτερικό και μια πτήση ανά χώρα στο εξωτερικό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος των υπαλλήλων, αλλά και των συμβασιούχων στους δήμους, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, επιδεινώνοντας την ήδη αυξημένη κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες.

Στις 6 μ.μ. συγκέντρωση έξω από τη Βουλή κατά την ώρα ψήφισης κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, που έγινε χθες βράδυ δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία, με 160 ψήφους υπέρ και 119 κατά, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και ο ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μάνος, ενώ το καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία έξι βουλευτές από τη ΝΔ (ανάμεσά τους ο Γ. Μανώλης) και έξι από το ΠΑΣΟΚ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Πέτρος Μαντούβαλος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο πρώην συνδικαλιστής Γιάννης Μανώλης ανέφερε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι συμφωνεί με την ουσία του νομοσχεδίου, αλλά επέμεινε ότι σε διαφωνία εργοδότη και εργαζομένων η υπόθεση πρέπει να πηγαίνει στην Διαιτησία και όχι να καταργηθεί η συλλογική διαπραγμάτευση. (επίμαχο άρθρο 14). Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε σήμερα ότι δεν τίθεται θέμα λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του βουλευτή Μανώλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή