Κων. Μητσοτάκης: Μόνη σωτηρία να ψηφιστεί μαζικά το «ναι»

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 12:44
UPD:13:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

«Μόνη σωτηρία σήμερα είναι, την Κυριακή να ψηφιστεί μαζικά το ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

A- A A+

Να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του «ναι» στην Ευρώπη και στο ευρώ, καλεί τον ελληνικό λαό ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

«Μόνη σωτηρία σήμερα είναι, την Κυριακή να ψηφιστεί μαζικά το ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι αν επικρατήσει το «όχι» η Ελλάδα «θα ακολουθήσει τον δρόμο που προδιαγράφει το κλείσιμο των τραπεζών και η τεράστια οικονομική και κοινωνική ανωμαλία που ξεκίνησε χθες».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο ελληνικός λαός δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. ασκεί δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως αναφέρει, «πιεζόμενος από τους δανειστές από τη μία πλευρά και το κόμμα από την άλλη, δίστασε να κλείσει συμφωνία, λιποψύχησε και τελικά έριξε τις δικές της ευθύνες στο λαό». «Η χώρα μας μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου κυβερνάται από μια καθόλα νόμιμη κυβέρνηση, η οποία όμως εκπροσωπεί λίγο πάνω από το 1/3 του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση με αυτή τη νομιμοποίηση, να οδηγεί τη χώρα στα βράχια», σημειώνει.

Τονίζει παράλληλα ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής «είναι νομικά άκυρο» και «αφορά ένα ασαφές ερώτημα που δεν ήταν ούτως ή άλλως η τελική πρόταση». «Αποδείχθηκε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει για ένα απλό έγγραφο εργασίας, ένα non paper», παρατηρεί.

Σημειώνει δε ότι «μετά τη δραματική χθεσινή ημέρα, κατά την οποία μπήκαμε και τυπικά σε φάση άτακτης χρεοκοπίας» είναι ανάγκη ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με την Ευρώπη. «Αν δεν το κάνει ο ίδιος, ο λαός πρέπει να στείλει στο δημοψήφισμα της Κυριακής ένα καθαρό μήνυμα ότι θέλει μια συμφωνία», συνεχίζει καλώντας όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Έλληνες, όχι μόνο όσους ανήκουν ή ψήφισαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, αλλά και «τους παλιούς νεοδημοκράτες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται, εξοργισμένοι από όσα συνέβησαν, στους ΑΝΕΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην Χρυσή Αυγή, να πυκνώσουν τις τάξεις μας».

Αν επικρατήσει το «ναι», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, «η υποχρέωση του κ. Τσίπρα είναι να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για να υπάρξει μια συμφωνία», ενώ αν αρνηθεί να το κάνει «τότε αναγκαστικά ο λαός θα δώσει και πάλι τη λύση».

«Σας τα λέω αυτά από την απόσταση των 97 χρόνων. Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή