Ν. Κοτζιάς: Κομμάτι της διαπραγμάτευσης το δημοψήφισμα

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 14:06
UPD:14:10
SOOC/Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

A- A A+

«Στο δίλημμα υποταγή ή Grexit η Ελλάδα έχει επιλέξει τη μάχη για περισσότερη δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ενημέρωσε τους πρέσβεις των χωρών - μελών της Ε.Ε., της Νορβηγίας και της Ελβετίας  για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους πρέσβεις για ποιο λόγο πήρε η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση για το θέμα του δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι συχνά σε πολλές χώρες γίνονται δημοψηφίσματα με θετικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «ούτε έχει καμία διάθεση να φύγει από το ευρώ, ούτε έχει πει τέτοιο πράγμα, αλλά ούτε και έχει διάθεση να υποταγεί».

Όπως είπε, «το δημοψήφισμα είναι κομμάτι της διαπραγμάτευσης που βάζει τον ίδιο τον λαό να εκφράσει την άποψή του σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα». Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι θα πρέπει να πάψουν τα ΜΜΕ των ξένων χωρών «να διαστρεβλώνουν το νόημα και την κατεύθυνση και τον στόχο αυτού του δημοψηφίσματος».

Επίσης μετέφερε στους πρέσβεις τα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τους τουρίστες και τις πιστωτικές κάρτες και τους παρακάλεσε να βοηθήσουν το μεγάλο ρεύμα του τουρισμού που υπάρχει στη χώρα μας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο επανάληψης των συνομιλιών μέχρι την Κυριακή, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση παραμένει πάνω στο τραπέζι «και είμαστε πάντα ανοιχτοί να συνεχίσουμε αυτή τη διαπραγμάτευση».

Ο ίδιος εκτίμησε τέλος «ένα μεγάλο βροντερό όχι θα δώσει φτερά και δύναμη στην κυβέρνηση να φέρει σε πέρας μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που μας πρόσφεραν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή