Συνάντηση του ιορδανού βασιλιά με Γ. Παπανδρέου και Α. Παπαρήγα

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 16:37
A- A A+

Στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, όπως και κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Οπως ειπε ο κ. Παπανδρέου, ο ιορδανός μονάρχης από την πλευρά του εξέφρασε την επιθυμία για στενή συνεργασία στα θέματα, και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε επίσης τη σχέση της Ιορδανίας με την Ε.Ε., που αναπτύσεται σημαντικά, στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής διαδικασίας, καθώς και τις διμερείς μας σχέσεις, όπου η Ιορδανία αναζητά Ελληνες επιχειρηματίες για μεγαλύτερη εμπορική και οικονομική συνεργασία. Το ίδιο επιθυμεί και με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μπορεί να παίξει επίσης ρόλο στη Μέση Ανατολή».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «πολύ θετικές τις σχέσεις των δύο χωρών με σημαντικό μέλλον στη συνεργασία».

Μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αμπντάλα είχε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συζήτησε μαζί του για το λεγόμενο, όπως είπε, σχέδιο εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής, που έχουν εκπονήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν υιοθετήσει το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Όπως υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, «δεν έχει καμία σχέση με τον εκδημοκρατισμό, άλλωστε η δημοκρατία δεν έρχεται απ'έξω. Κυρίως έχει σχέση με την κατανομή του πλούτου στην περιοχή και την εξαπόλυση αλυσσιδωτών παρεμβάσεων με τις οποίες είμαστε αντίθετοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή