Πρώτα το «ναι» των θεσμών και μετά Eurogroup

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 16:22
UPD:16:42
INTIME NEWS/© European Union
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Προς ένα νέο Eurogroup, εντός της εβδομάδας, όταν και αν ανάψουν το «πράσινο» φως οι θεσμοί, βαδίζουμε σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Την ίδια ώρα, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί κανονικά στις 20:00, χωρίς όμως ελπίδες συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι τελικές ελληνικές προτάσεις στάλθηκαν σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε να συζητηθούν επαρκώς.

Σε κάθε περίπτωση αποτελούν μια «καλή πρώτη βάση συμφωνίας» και τα τεχνικά κλιμάκια ξεκινούν από σήμερα τις εργασίες.

ΕΡΤ1

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για πρώτη φορά μίλησε για συνολική και βιώσιμη συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι η Αθήνα «δεν έχει παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρώτα πρέπει να εξεταστεί η πρόταση από τους θεσμούς,  «οι οποίοι θα μας δώσουν μία πρώτη εντύπωση αλλά επειδή ήρθαν πολύ αργά οι προτάσεις θα είναι αδύνατον να έχουμε τελική συμφωνία σήμερα».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στο CNN δηλώνει ότι «έχουμε μια διαφωνία με τους θεσμούς επί του σημείου στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016» και «η απόκλιση μεταξύ των δύο εκτιμήσεων είναι μόλις 0,5%».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή