Δίκη Χ.Α.: Αποβολή της πολιτικής αγωγής ζήτησε η υπεράσπιση

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 16:35
UPD:16:39
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζητεί σχεδόν σύσσωμη η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όπως επισημαίνουν οι συνήγοροι, ουδέποτε σε καμμιά απόφαση ή βούλευμα ελληνικών αρχών έχει γίνει δεκτή παράσταση πολιτικής αγωγής αυτοτελώς για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων προχώρησε στην υποβολή ενστάσεων στην παράσταση πολιτικής αγωγής θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, λέγοντας πως «δεν μπορεί να είναι όλοι εναντίον όλων» κυρίως για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, από  τη στιγμή που δεν υπάρχει ειδική πράξη κατά κάποιου προσώπου που να καταλογίζεται σε κάποιους κατηγορουμένους.

Η θέση τους είναι πως γενικά η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης επιβουλεύεται τη δημόσια τάξη γενικά.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά λέγοντας πως σέβεται βαθιά και συμπονεί την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, δεν πρόβαλε αντιρρήσεις στο αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής της οικογένειας του μουσικού.

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις

Συνήγορος κατηγορουμένου Σαντοριναίου: Δε θα προβάλουμε αντίρρηση ούτε εμείς, θα αναπτύξουμε τις απόψεις μας για τις κατηγορίες τις οποίες αρνούμαστε

Μητέρα και πατέρας Π. Φύσσα: Εμάς γιατί μας κοιτάς...

Πάντως η συνήγορος του πρώην βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα της πολιτικής αγωγής και της αποβολής της.

Υπέρ της ένστασης περί αποβολής της πολιτικής αγωγής για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης τάχθηκε ο συνήγορος του Γιώργου Γερμενή και η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή η οποία τόνισε  πως το όνομα του εντολέα της δεν αναφέρεται καν ως εμπλεκόμενου, ή έστω ως απλή αναφορά σε καμία επιμέρους εγκληματική πράξη, που τελέστηκε σε βάρος των προσώπων εκείνων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του.  

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας υποστήριξε πως ο εντολέας του  «παραπέμπεται για εγκληματική οργάνωση, χωρίς καμμιά επιμέρους πράξη. Συνεπώς για να νομιμοποιείται ο παθών με την παράσταση πολιτικής αγωγής θα πρέπει να προκύπτει άμεση βλάβη. Εν προκειμένω όμως πρέπει να προσδιοριστεί ποιός είναι ο άμεσος παθών. Εκ τοις πράγματι έχετε μια ασυγκρότητη εγκληματική οργάνωση . Δεν έχετε κατηγορούμενο για συγκρότηση.  Δηλαδή θα μπορούσε από τη στιγμή μια εγκληματική οργάνωση που πλήττει τη δημόσια ασφάλεια, να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε πολίτης; Δηλαδή σε μια δίκη για εμπορία ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε τοξικομανής; Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ξένος τελείως με τις πράξεις που προκάλεσαν τις φερόμενες βλάβες.» 

Στο τέλος της διαδικασίας η  πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για Ιούνιο και  Ιούλιο. Αυτές θα είναι στις 8,22, 25, 29 Ιουνίου και στις 2,9, 14, 16, 21 και 28 Ιουλίου καθώς και 2 και 7 Σεπτεμβρίου.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή