Στην επανεξέταση των ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα επιμένει ο Γ. Τσιρώνης

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 12:55
UPD:13:18
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τα ΣΔΙΤ είναι κάποια είδη επιχειρήσεων που διπλασιάζουν το κόστος για τον πολίτη όσον αφορά το κόστος ανά τονάζ. Μιλάμε για τα απορρίμματα. Επιπλέον υπερδιαστασιολογούν τα έργα», είπε ο Γ. Τσιρώνης.

A- A A+

Στην επανεξέταση των ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, όπως αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

«Τα ΣΔΙΤ είναι κάποια είδη επιχειρήσεων που διπλασιάζουν το κόστος για τον πολίτη όσον αφορά το κόστος ανά τονάζ. Μιλάμε για τα απορρίμματα. Επιπλέον υπερδιαστασιολογούν τα έργα», είπε ο Γ. Τσιρώνης και υπογράμμισε ότι στην Δυτική Μακεδονία οι πολίτες θα πληρώσουν για ένα έργο 150.000 τόνων με κόστος πάνω από 90 ευρώ τον τόνο, την ώρα που στην περιοχή παράγονται 115.000 τόνοι απορριμμάτων, και ο όγκος αυτός θα μειωθεί αν γίνει η επαναχρησιμοποίηση, η διαλογή στην πηγή.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος διέψευσε ότι δεσμεύθηκαν τα χρήματα του Εθνικού Κτηματολόγιου (συνολικά πάνω από 200 εκατ. ευρώ). «Είναι απολύτως ανακριβές ότι δεσμεύτηκαν από οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιονδήποτε άλλο λόγο», τόνισε. Ενημέρωσε δε ότι τα 54.227.322,22 ευρώ είναι σε ιδιωτικές τράπεζες, όπως ήταν πριν, σε προθεσμίες, ενώ άλλα 139 εκατ. βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου «είναι πιο διασφαλισμένα» και «είναι άμεσα διαθέσιμα για τις ανάγκες του Κτηματολογίου και μάλιστα με όρους πιο ευνοϊκούς από τους προηγούμενους». Ακόμη υπάρχουν 10 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό όψεως για τρέχουσες συναλλαγές.

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή