Γ. Τσιρώνης: Η Ε.Ε. πρέπει να εγκαταλείψει τη λογική των μνημονίων

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 21:42
UPD:21:43
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσιρώνης (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έγινε σαφές σε όλους τους Ευρωπαίους ότι αυτό που ζητούν οι δανειστές δεν είναι απλά άδικο είναι και ανέφικτο.

A- A A+

Να εγκαταλείψει τη λογική των μνημονίων και να υιοθετήσει μια αναπτυξιακή λογική κάλεσε την Ευρώπη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, στο περιθώριο συνάντησής του με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα στην Κρήτη.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έγινε σαφές σε όλους τους Ευρωπαίους ότι αυτό που ζητούν οι δανειστές δεν είναι απλά άδικο είναι και ανέφικτο, αλλά παράλληλα δεν οδηγεί πουθενά την οικονομία.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας βουλευτής κανενός κόμματος που θα μπορούσε να δεχτεί ένα τέτοιο σχέδιο», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να συζητήσει σοβαρά το πώς θα φύγομε από την λογική των μνημονίων και θα πάμε σε μια αναπτυξιακή λογική.

«Εάν δεν θέλει να το συζητήσει θα έχει και την απόλυτη ευθύνη των πράξεων της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι η εντολή που έχει δώσει ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση, είναι να προχωρήσει σε μια έντιμη διαπραγμάτευση. Όπως ανέφερε, «είναι σαφές για την κυβέρνηση, και με αυτή την εντολή πήραμε και τις εκλογές, να πάμε σε μια έντιμη διαπραγμάτευση που θα τελειώνει αυτή τη λαθεμένη λογική». 

«Θεωρούμε ότι και στην Ευρώπη, οι περισσότερες δυνάμεις, (οικονομικές, οι εταίροι, οι θεσμοί) είναι σε αυτή την κατεύθυνση: Την κατεύθυνση να βρούμε κάτι κοινό που μπορεί να είναι επώδυνο προσωρινά, αλλά θα είναι σε μια λογική ότι θα πονέσομε λίγο για να έχουμε μια οριστική λύση» συνέχισε ο κ. Τσιρώνης.

«Η κυβέρνηση πήγε σε λογική υποχωρήσεων για να μην υπάρξει ρήξη. Κάναμε υποχωρήσεις, έχουμε καταθέσει πολλά προγράμματα τα οποία είναι αρκετά έξω και από τα δικά μας όνειρα, και δεν είδαμε από την άλλη πλευρά κάποια πρόταση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή», συμπλήρωσε. 

Στην συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, στην οποία το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Κισάμου Θόδωρος Σταθάκης, συζητήθηκε το πλαίσιο του υπό διαβούλευση σχεδίου για το χωροταξικό σχεδιασμό, καθώς και θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Αύριο Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός θα βρεθεί στο Ηράκλειο και θα μιλήσει σε συνέδριο που οργανώνει το Δίκτυο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή